You are here::
<
 
 
 
 
 
 

За силна и здрава коса

kosaЗа да имаме здрава и красива коса, за която ще ни завиди всеки е важно не само да изберем подходящ шампоан, но и да знаем как да я измием правилно. Ето и няколко прости правила, които ако спазвате косата ви ще бъде добре измивана, а когато косата е чиста всички стилистични продукти за коса стоят добре!


Преди да влезете в банята
Преди да започнете да се наслаждавате на горещите водни струи в банята срешете добре косата си. Някои лакове за коса оказват изтощаващи действие при контакт с някои шампоани. Предварително разресване на косата преди да влезете в банята ще помогне да отстраните част от стилизиращите продукти от вашата коса. Освен това водата ще се стича правилно по дължината на косъма и няма да се завихря от различни сплитания. По този начин ще имате правилно почистване на косата.

Намокрете добре косата си преди да нанесете шампоана
Наслаждавайте се на водата не бързайте веднага да нанесете шампоана. Ако все пак нямате много време или достатъчно гореща вода оставете душа да облее изцяло главата ви поне за 2 минути. Ако косата ви е дълга може да е необходимо по-дълго време докато се намокри добре цялата коса. В този случай може да разделите косата на две или три части и да се постараете да ги намокрете добре.

Поставете шампоана
Не е добра идея да изсипвате шампоана директно върху главата си, използвайте дланите и сложете малко количество (долу горе капка с размер на монета от 1лв., но количеството зависи от дължината на косата). Помнете по-голямото количество шампоан не значи, че косата ви ще бъде по-чиста и не гарантира, че косата ви ще бъде по-здрава и с повече обем! Когато нанасяте шампоан предварително го разтриете в дланите си и тогава нанесете върху главата. Нанасяйте шампоана с масажиращи действия като най-добрата посока на движение от скалпа към края на космите.

Поиграйте си с косата
В рамките на 2 минутки добра идея е да прекарате върховете на пръстите си през кичурите коса като се уверите, че шампоана е достигнал до всички части от косата.

Измийте добре шампоана
Малко хора знаят, че измиването на шампоана е много по-важна стъпка от нанасянето му. Остатъчни количества от шампоана може да предизвикат раздразнение на скалпа, поява на пърхот в косата намаля се и обема на косата. Препоръчва се да оставите душа да облива главата ви поне 5 минути без да спира. През това време може да помагате с ръцете да разстилате косата и да помагате водните капки да почистят космите на главата ви от цялото количество шампоан.

Студената вода заздравява косата
Добра идея е вече след като сте свършили с шампоана да пуснете по-хладка вода да облива косата ви. Хладката вода, както за кожата така и за косата има съживяващ ефект. Много от професионалните фризьори твърдят, че процедурата със студена вода стимулира по-бърз растеж на косата.

Ако спазвате тези няколко прости правила за измиване на косата ще може да запазите живота на вашите косми по-дълго в резултат на което косата ни ще изглежда по-обемна, по-красива и ще бъде по еластична.

 

силна и здрава коса

 

277
com_content.article
(4 гласа, оценка 3.25 от 5)
За силна и здрава коса3.25 от 5 от общо 4 гласували.