You are here::
<
 
 
 
 
 
 

Алергия видове и начин на лечение

alergiqСлед като мине зимата с идването на пролетта не само, че времето се стопля но и алергиите при много хора се активизират. Причината за това е, че около 70% от алергиите при българите са причинени от полен или прах. А пролетта е сезона в който тези два компонента са много активни. Много хора, които имат алергия към полена изпитват истински ужас.

 

Алергичен обрив

Този вид проява на алергия се среща най-често при децата с годините започва да се среща по-рядко, но въпреки това при някой хора на средна възраст се запазва.

Задух причинен от алергия

Този вид алергична реакция е също по-рядко срещана. Тя се запазва при хора страдащи от бронхиална астма. Проявата започва със суха кашлица, която се проявява предимно нощно време, а през деня симптомите са по-слаби. Характерно е свирене на дробовете при засилване на алергичната реакция и когато не се вземат навремени мерки. При този вид алергия е важно да се посети незабавно лекар.

Сълзене на очите от алергия

Този вид алергична реакция на организма се среща при почти всички хора имащи алергия. Очите обикновено започват да парят, сърбят и отделят сълзи. Това е стремеж на окото да се отърве от дразнителя. В днешно време този алергичен симптом се разпознава по-трудно от самите хора поради високата им заетост пред компютрите и обикновено се смята за претоварване на очите.

Алергия причинява и хрема

Много често сълзенето на очите се съпровожда и с хрема или симптоми подобни на настинка включително и запушен нос. Помнете обикновено настинката отминава за около 6-7 дена. Ако хремата ви продължава по-дълго задължително потърсете лекарска помощ. Някои хора имащи алергия към полен при вдишване полена може да полепне по лигавицата на носа и да остане там, което причинява остра алергия. В някои случай може да причини силно запушване на носа! При тези ситуация се започва лечение на алергията като обикновено лекарите предписват назален спрей и антиалергични таблетки.

При кожни обриви може да използвате крем алергозан, при сълзене на очите и лека хрема може да използвате кларитин. При всички останали случай най-добре потърсете лекарска помощ, защото симптомите на алергия може много бързо да се проявят.

Алергия

 

279
com_content.article
(15 гласа, оценка 4.27 от 5)
Алергия видове и начин на лечение4.27 от 5 от общо 15 гласували.