You are here::
<
 
 
 
 
 
 

Слънцезащитен крем как да го изберем

слънцеКогато се подготвяме да отидем на басейн или на море заедно с плажната хавлия и слънчевите очила задължително трябва да сложим и слънцезащитен крем. Днеска на пазара има голямо изобилие от кремове за защита от слънцето и хората не знаят, кой точно да изберат и обикновено съблюдават само фактура на защита, но това не е единствения фактор, който оказва роля при защитата на кожата от слънчевите лъчи.

 

Защо да използваме слънцезащитен крем

Всеки от нас е ходил на море и знае лошите изгаряния в първия и втория ден от морето, които може да му вгорчат почивката. Но това не е най-лошото, което може да ни причини нашето невнимание и не използването на слънцезащитния крем. Обикновено хората се пекат на слънце в обедните часове от 12 до 15ч., а тогава са и най-опасните слънчеви лъчи. Интензивното слънцегреене и не предпазването на кожата в най-тежките случай може да доведе до образуването на ракови образования. Не е задължително да са злокачествена, може да са просто бенки, но все пак всяка бенка е нов проблем и дерзания. Поради тази причина е добра да използваме слънцезащитен крем винаги дори и да отиваме на басейн в родния град.

Кой слънцезащитен крем да изберем

Когато купувате слънцезащитен крем ви препоръчваме да го направите от аптеки, а не от големите супермаркети. В супермаркети кремовете са от масовото производство, които разчитат преди всичко на голямата реклама и по-малко на качеството. Докато в аптеките повечето аптекари са запознати със силните и слабите страни на кремовете.

Избор на слънцезащитен фактор

Всеки слънцезащитен крем е длъжен на опаковката да обозначи фактура на защита обикновено се обозначава с латинските букви SPF. Вариантите на защитата варират от 7 до 50+. Препоръчваме ви да изберете най-високия фактор защото и защитата е най-висока. Не се притеснявайте слънцезащитният крем няма да попречи на придобиването на шоколадов тен напротив ще ви помогне да имате равномерен тен по цялото тяло. Добрите слънцезащитни кремове с фактор 50+ обикновено струват около 40лв. Ако тези пари са ви множко може да си закупите и по-нисък фактор, но нека да не е по малко SPF 30.

Друг трик, който може да използвате е да си закупите слънцезащитен крем за бебета обикновено те са малко по-евтини, но със сигурност много по-ефективни. Все пак никой производител не би рискувал здравето на малките сладури.

При слънцезащитните кремове само фактора на защита ли е важен
Разбира се, че не! Слънцезащитният фактор на крема за слънце е много важен, но в никакъв случай не може да бъде единствения фактор, когато правим избора си и покупката. Погледнете дали слънцезащитният крем е водоустойчив! Водоустойчивите слънцезащитни кремове ще ви спестят много парички от това, че няма да се налага да се мажете с тях всеки път след като излезете от водата.

Проверете съдържа ли някакви витамини. Обикновено е добре да съдържа витамини А и Е може и Д. Повечето пише, че са с екстракт от морков, но това далеч не означава, че тези витамини се съдържат. Пазарувайте умно!

Слънцезащитен крем

 

297
com_content.article
(12 гласа, оценка 3.92 от 5)
Слънцезащитен крем как да го изберем3.92 от 5 от общо 12 гласували.