You are here::
<
 
 
 
 
 
 

Хранителни добавки истината за тях

хранителни добавкиПо своята същност хранителните добавки представляват вещества с изкуствен или натурален (естествен) произход. Хранителните добавки нямат пълноценна хранителна стойност и не бива да се заместител на доброто - пълноценно и здравословно хранене. Хранителните добавки може да се добавят в различни хранителни продукти за да подобрят техните качества - от една страна за повишаването на съдържанието на витамини, протеини, а от друга за подобрят структурата на продуктите по време на превозването им.

Хранителните добавки в историята

Хранителните добавки са познати от дълги години на човечеството. Още от дълбока древност хората използват хранителни добавки като саламура, осоляване и други. Същинската революция в областта на хранителните добавки е през средата на миналия 20в. По-конкретно появата на хранителните добавки се свързва с бума на полуготовите храни,към които често са добавяни различни хранителни добавки. През последните 3-4 години хранителните добавки станаха истински хит в България, редом с бодибилдърите използващи хранителни добавки за качване на маса, много от домакините разчитат на хранителни добавки за отслабване, за да редуцират своето телесно тегло.

Хранителни добавки за отслабване

Отслабването се е превърнало във фикс идея на мъже и жени от различни възрасти. Към хранителните добавки пребягват страшно много хора и употребата им е станала безразборна. От февруари месец 2011г. продажбата на хранителни добавки стана позволена и в интернет. От където много предприемчиви маркетингови специалисти успяха да продадат хиляди бройки хранителни добавки на жените, които искат да отслабнат. Голяма част от тези жени обаче останаха разочаровани, защото не постигнаха желаните резултати. Причината за това се крие предимно в това, че тези хранителни добавки за отслабване представляват безвредни витамини! Да добре чухте. Не може обаче да говорим в множествено число за всички хранителни добавки за отслабване. Въпроса е на лична преценка, но е в сила и поговорката, че човек веднъж се пари.

Хранителни добавки

 

300
com_content.article
(0 гласа, оценка 0 от 5)
Хранителни добавки истината за тях 0 от 5 от общо 0 гласували.