You are here::
<
 
 
 
 
 
 

ЗА КРАСИВИ КРАКА

кракаПовече от 85% от дамите смятат, че краката са едно от най-големите женски достойнства, привличащи мъжките погледи. За съжаление именно краката, колкото и изящни да са те, са едни от най-големите им кошмари. Оформянето на стройни крака изисква преди всичко постоянство. Да си красив наистина изисква много усилия. И дамите биха си спестили много време и разочарования, ако системно работят за кондицията на своето тяло.

 

Истината е, че повечето жени се замислят за краката си, едва когато времето се затопли. Тогава се втурват към фитнес залите или хукват да тичат из парка. Но за постигане на желания ефект са необходими системни занимания. Всекидневната грижа за краката е само половината от успеха. Другата половина се състои от онези по-малко долюбвани елементи като гимнастика и здравословно хранене. Добре е да намирате поне 30 минути дневно за някаква форма физическа активност. Няма значение дали ще е разходка, плуване, каране на колело, аеробика – най-важното е движението, което ще ви помогне да стегнете мускулите. Ако не си падате по спортните натоварвания, ходете пеша, разхождайте се в парка. Това е най-простият начин да започнете съзнателно да ‘’работите за краката си’’.

 

Ето и няколко прости за изпълнение упражнения, които ще ви помогнат да стегнете мускулите и да се отървете от портокаловата кожа, която измъчва огромен процент от жените в света. Комплексът съдържа три упражнения, с които могат да се постигнат здравословни и видими резултати.

 

УПРАЖНЕНИЕ 1 – Заставаме до стол, поставяме ръка на облегалката, за да пазим равновесие. Повдигаме единия крак в коляното до ъгъл 90 градуса, внимавайки пръстите на ходилото да сочат нагоре. Задържаме в тази позиция 5 секунди. После повтаряме упражнението с другия крак. Това осигурява натоварване на мускулите на задната част на бедрата. Можем да изпълняваме серии от 5-10 повторения.

 

УПРАЖНЕНИЕ 2 – При второто упражнение заемаме същата изходна позиция и бавно повдигаме единия крак встрани до 30 градуса. Това ангажира и страничната, и задната част на бедрото. След това повтаряме с другия крак.

 

УПРАЖНЕНИЕ 3 – При третото упражнение сядаме удобно на стола и изпъваме краката напред, като внимаваме пръстите на ходилата да сочат нагоре. После свиваме и отново изпъваме. Раменете трябва да са добре изправени.

 

За да имаме красиви крака е необходимо да заменим всекидневните си навици – да заменим автомобила с велосипед или да минем на ходене пеша, а вместо да използваме асансьора да поемем нагоре по стълбите.

Красиви крака

311
com_content.article
(1 глас, оценка 4.00 от 5)
ЗА КРАСИВИ КРАКА4.00 от 5 от общо 1 гласували.