You are here::
<
 
 
 
 
 
 

Акне лечение с билки

акнеСериозен проблем при много от младите хора в България е наличието на акне. Този проблем води до силно намаляване на самочувствието на младите хора в резултат на което те изостават в изучаването на „социалната игра” алармираха психолози. Лекарите споделят, че проблема с акне се запазва и при един значителен процент от жените след 20 годишна възраст.

Борба с акне

Много хора не съзнават от какво идва проблема с появата на пъпки по лицето или т.нар. акне. Едни от тях смятат, че се попява в определена възраст т.нар. тийнейджърска и отшумява след определен период. Други майки смятат, че появата на акне е в резултат на ниска хигиена. Истината обаче се крие по средата. Появата на младежки пъпки е в резултат на съчетание на няколко фактора. Безспорно най-важния от тях са хормоните, но не може да не се сподели, че важна заслуга за образуването на акне имат структурата на кожата, подържането на добра хигиена на кожата на лицето, раменете и гърба.

Лечение на акне

Лечението на младежките пъпки е изключително трудно в доста случай пациентите подложени на лечение не могат да забележат ефект в рамките на месец дори два след началото на процедурите по лечение на акне. Трябва да се знае от младежките, че хормоните действат за дълъг период от време и че намаляването на ефекта им се усеща месец може и два след началото на лечението.

За да спомогнете самото лечение е добре да поддържате личната си хигиена висока. Много важно е за да не се образуват комедони и акне да се премахва умрялата кожа от лицето, която много често води до запушване на каналчетата на потни и масни жлези, което води до появата на акне

Акне лечение с билки

За лечение на акне може да използвате различни билки. Най-ефективни са чайовете, които осигуряват вътрешно понижаване на хормоналната активност. В същото време обаче могат да се направят различни маски за лице с билки, които да успокоят кожата и да помогнат за по-лекото преминаване на акнето.

Най-доброто лечение на акне с билки

Ето и едно от най-добрите средства на народните лечители използвано за свежа и млада кожа лишена от акне и комедони. Приготвя се следната билкова отвара:

15 г. дива цикория, 20 г. бреза и 15 г. хвощ. Билките се изсипват в 200 мл. вряща вода и се оставят да поврят 2-3 мин. След това отварата се оставя да престои 15 мин., Пие се три пъти на ден.

Акне лечение с билки

 

312
com_content.article
(0 гласа, оценка 0 от 5)
Акне лечение с билки0 от 5 от общо 0 гласували.