You are here::
<
 
 
 
 
 
 

Витамин Е полезен за здравето

vitamin eВитамин Е е широко подценявам витамин в миналото, но в съвременния свят той е един от водещите витамини не само защото е отговорен за красотата на нашето тяло но защото е и една от най-мощните хранителни добавки на нашата планета. Витамин Е се бори с най-различни болести засягащи сърцето или дихателната система.Съвременните данни сочат, че приемането на достатъчно количество витамин Е ежедневно може да ни предпази от развиване на рак, а при болестта на Алцхаймер облекчава симптомите. Лекарите установяват дори, че витамин Е стимулира почти толкова добре имунната ни система колкото и широко познатия и използвания от много хора Витамин C.

 

Защо витамин Е е толкова полезен

През 2009 година учените установиха, защото този витамин в такива малки количества оказва толкова благоприятно въздействие върху организъма на мъжете и жените. тайната се крие в това, че витамин Е има способност да обезврежда свободните радикали (каквито представляват не стабилни молекули, които не само, че вредят с наличието си в организма, но и разрушават здравите молекули).

Източници на витамин Е

Най-добрите натурални и естествени източници на този витамин са слънчогледовото семе, ядките, спанака, лопуша, пшеничения зародиш, соевото семе и други. Препоръчителната дневна доза на витамин Е по международните стандарти е 30 IU.

Витамин Е

 

323
com_content.article
(4 гласа, оценка 3.25 от 5)
Витамин Е полезен за здравето3.25 от 5 от общо 4 гласували.