You are here::
<
 
 
 
 
 
 

Бенките определят характера на човек

benkiСпоред древно вярване на индианците бенките са рани от минал живот. Бебета, които са се раждали без бенки обикновено се е смятало, че в предния си живот са били вождове и са били много ценени от племето. Освен това древните индианци тълкували какво ще бъде бебето като порасни в зависимост от разположението на бенките след раждане.

Бенки на главата

Ако преобладават бенките в областта на главата се е смятало, че ще бъде добър лидер, трудно ще скланя глава.Това разположение на бенките Определяло, че новородения член на племето ще има големи умствени способности. Обикновено такива деца са били поемани от знахари и шамани и били обучавани в тайнството на магията.

Бенки по ръцете

Децата родени с бенки в областта на ръцете се е смятало, че ще бъдат добри ловци. След раждането си тези деца задължително са били увивани в мечи кожи, което е символизирало приемането на духа на ловеца.

Бенки по лицето

Обикновено това е било най-нежелателното разположение на бенка. Това символизирало безразсъдство. Смятало се е че тези деца в бъдеще ще навредят на племето.

Бенката на корема е знак, че човек трябва да е по-внимателен към здравето си.

Бенка на гърдите е било знак, че новороденото ще стане силен войн. Със силата на сърцето ще защитава честа и достойнството на своето племе!

Бенки

 

324
com_content.article
(5 гласа, оценка 5.00 от 5)
Бенките определят характера на човек5.00 от 5 от общо 5 гласували.