You are here::
<
 
 
 
 
 
 

Еластични чорапи за разширени вени

разширени вениРазширените вени са един от най-често срещаните здравословни проблеми в България. Това заболяване се появява както при мъжете така и при жените. Причината за появата на разширени вени е увреждане на джобовидните клапи намиращи се по вътрешната страна на венозните съдове. Тези джобовидни клапи при здравните венозни съдове възпрепятстват движението на кръвта в задна посока, след тяхното увреждане обаче механизма за спиране на кръвта няма и единствено движеща сила за продължаване на нормалния поток на кръвта във венозните съдове е мускулното съкращение.

Въпреки това поради бавният ток на кръвта, кръвоносните съдове се разширяват и се появяват повърхностните разширени вени, които не само че са козметичен проблем, но и са специфичен здравословен проблем.

 

Лечение на разширени вени

Единствения 100% сигурен метод за премахване на разширени вени е оперативното отстраняване. То обаче е изключително скъпо и малко българи могат да си позволят тази процедура. Повечето хора в начален стадии на разширени вени избират да посегнат към различни мазила, но повечето от тях са или с минимален ефект или въобще ефект липсва.

Какво препоръчват лекарите

Повечето от лекарите препоръчват носенето на еластични чорапи. Тези чорапи имат специфично налягане, което стимулира предвижването на кръвта във венозните съдове на краката. Разширените вени няма да ви излекуват разширените вени! Това както споменахме по-горе става единствено оперативно, но еластичните чорапи ще ви помогнат да спрете развитието на разширените вени. Ще облекчат симптомите и ще ви помогнат да се справите с проблема по-лесно!

Ето един пример за добро средство за справяне с разширени вени:
Умно лечение на разширени вени

Разширени вени

 

325
com_content.article
(5 гласа, оценка 2.20 от 5)
Еластични чорапи за разширени вени2.20 от 5 от общо 5 гласували.