You are here::
<
 
 
 
 
 
 

Лечение на генитални брадавици

брадавициЗад сложният медицински термин кондиломи се крие едно заболяване известно повече сред хората като генитални брадавици. Тези брадавици се образуват в областта на половите органи от където идва и наименованието им. Тези образования имат от бледо розово до сив цвят. Големината им е различна те могат да бъдат с изключително малки размери, които трудно да се забележат до добре очертани видими брадавици. Гениталните брадавици се различават не само по размерите си, но и по тяхната повърхност, която може да бъде от гладка до силно набраздена. Обикновено при повечето хора кондиломите могат да бъдат единични, но може да се срещнат и пациенти при които брадавиците са формирали обилни групи.Гениталните брадавици се наблюдават както при жените  така и при мъжете, разбира се тъй като половите органи се различават и проявата на брадавиците също се различават, но веднъж ако са се появили генитални брадавици то тяхното лечение е труден и дълъг процес.

Лечение на генитални брадавици

Както вече споменахме лечението е много сложно и продължително, често лекарите не дават гаранция, че заболяването ще бъде излекувано напълно. Макар и в редки случай по малко от 3% от пациентите заболяването отшумява от само себе си.

Повечето лекари за лечението на тези брадавици използват лекарства на основата на подофилотоксин. Това веществото се отличава с антимикотично действие, което води до некроза, въпреки че лекарствата на основата на това вещество са много ефективни при лечението на брадавици, тяхната употреба на запад е силно ограничена, защото  подофилотоксин има сериозни странични ефекти.

Агресивен метод за лечение на генитални брадавици е чрез течен азот. Този метод обаче показва ниска ефективност. При над 60% от пациентите през следващата година се наблюдава появата на рецидиви.

Друг продукт за лечение на брадавици е Имиквимод – той формира имунния отговор, който е даден от страна на вируса. Недостатък при този метод е дългият период на лечение.

Генитални брадавици

 

329
com_content.article
(0 гласа, оценка 0 от 5)
Лечение на генитални брадавици 0 от 5 от общо 0 гласували.