You are here::
<
 
 
 
 
 
 

Спа в домашни условия за нашите крака

krakaПрез горещите летни дни всяка дама се е обула в удобни сандали или чехли, но удобството на тези обувки сериозно уврежда здравето на нашите ходила. Поради отворения характер на тези обувки, те допускат директно влияние на околната среда върху нашите ходила. Най-силно въздействие имат химичните и физичните фактори, които могат да увредят силно петите и красивия ни педикюр. През летните месеци сериозно се повишава риска от поява на гъбички по ноктите на краката и вероятността за загрубяване и напукване на петите. Ако и при вас тези симптоми са налице е добре да си направите малко процедури с помощта на които да поглезите краката си.

Домашни спа процедури

Правилната и навременна грижа за ходилата ви не бива да се приема като глезотия, навремените грижи ще ви помогнат да запазите красивите си крака и нокти в продължение на години.

Как да си приготвим спа за нашите крака в домашни условия?
Преди да пристъпим към самото спа е необходимо да си подготвим няколко неща предварително.
Леген с обем 2л. най-добре е, ако намерите керамичен съд, но ако нямате под ръка и обикновен ще свърши малко. Нужни са ни около 30 грама розов цвят, за да има ефект спа процедурата розовите цветове трябва да бъдат събирани преди изгрев слънце, защото тогава имат най-високо съдържание на масло. Последното, което трябва да си набавим това са омекотител и дезинфектанти за вода. За да имаме перфектно и отпускащо спа може да си съберем и добре да почистим няколко гладки камъни.

Започваме със спа процедурите за крака

24часа преди самата спа поставяме розовите цветове в 1 л. вода и кипваме водата на котлона. Водата се оставя заедно с цветовете да престои 24ч. След това на следващия ден поставяме камъните и отново затопляме водата, докато заври и ги излизваме в легена, след това доливаме със студена вода. Добавяме омекотителите и дезинфектантите ето, че е време да поставим краката си във водата. Добре е да постоите докато водата започне да изстива. Отпуснете се и се насладете на спа процедурата.

След като завърши спа грижата за вашите крака подсушете добре с хавлия. Сега е време да се погрижете за педикюра си. След като ходилата ви са били накиснати ноктите са омекнали и стават лесни за обработка. Може да бъде премахната и излишната кожа на петите съвсем лесно.

Спа процедурата не е само козметична тя е и с лечебни свойства. Спа помага на жените да се борят с различни заболявания на кожата и ноктите на ходилата, а успеха със спа е гарантиран.

Спа в домашни условия

 

330
com_content.article
(0 гласа, оценка 0 от 5)
Спа в домашни условия за нашите крака0 от 5 от общо 0 гласували.