You are here::
<
 
 
 
 
 
 

Френска маска за коса с коприва

kosa maskaКопривата е един от най-цените източници на желязно. Силно се препоръчва консумацията му на хора страдащи от анемия. Копривата обаче намира и широко приложение в съвременната козметична индустрия. Голяма част от продуктите срещу косопад съдържат екстракт от коприва и това не е случайно.


Научно доказано е че фоликулите на косата се увреждат поради недостиг на микроелементи в резултат на не добро подхранване, а един от основните микроелементи важен за косата се смята, че е желязото!

Маска срещу косопад с коприва

За да си приготвите тази маска е необходимо 100 грама свежи или изсушени листа от коприва. 20гр. мента, която може да бъде също изсушена или прясна. 100 грама изцедено кисело мляко. Най-добре е да си го направите в домашни условия, но може и да си го закупите от магазина.

Маска с коприва начин на приготвяне

Приготвянето на маската изисква 12 часов период. За това е най-добре да започнете приготовлението на тази маска с коприва една вечер преди да я употребите. За целта се нарязват много на ситно копривата след това и ментовите листа. Те се добавят към изцеденото кисело мляко. Купичката в която сме работили се покрива с кухненско фолио и се оставя в хладилника до следващия ден, когато маската ни за коса е напълно готова за употреба. Обикновено не се използва цялото количество. След употреба приберете отново в хладилника! Не е добре да използвате тази маска за коса с коприва след 3 ден.

Маска за коса с коприва начин на употреба

Преди последното измиване на косата нанесете дебел слой върху предварително измитата и влажна коса. Нанесете добре с кръгови движени и втрийте добре в скалпа. След това преминете към косата. Втрийте и мачкайте косата! След това престойте 2-3 минути с маската и измийте косата.

Ако имате силен косопад е добре да използвате тази маска поне два пъти седмично и сами ще се уверите, колко добре действа на вашата коса

Маска за коса с коприва

 

338
com_content.article
(1 глас, оценка 5.00 от 5)
Френска маска за коса с коприва5.00 от 5 от общо 1 гласували.