You are here::
<
 
 
 
 
 
 

Розова вода елексир за здраве и красота

rozova vodaВ полите на България се твърди, че растат най-лечебните и нежни рози. Малко обаче са българите, които могат да си позволят лукса да си закупят истинско розово масло. Любопитен факт около розовите листа е че един килограм от тях струва колкото един килограм злато и това не е случайно.
Розовите цветове освен страхотен козметичен продукт те лекуват както душата така и тялото ни. През последните 2-3 години широка популярност добива розовата вода. Но използването на розова вода датира още от времето на Елада. Където аристократите са се къпали в басейни обсипани с ароматни рози, а към най-доброто вино са прибавяли розова есенция.

В България и други балкански страни през последната година се наблюдава истински бум на търсенето и използването на розова вода.

Как се приготвя розова вода

Розовата вода задължително се приготвя от дестилирана вода към нея се добавят розовите цветове. Най-скъпите розови води използват венчелищета на растението събрани преди изгрев слънце, защото тогава розата е най-маслодайна. Така приготвената вода има леко сладък вкус и много приятен аромат. Освен, че е приятна за пиене, розовата вода лекува както тялото така и душата!

Красиви с розова вода

Това не е мит! Цветовете на розите придават на водата изключително полезни за цялостният ни външен вид витамини, сред най-полезните витамини това са витамин B3, А, C,  D и витамин Е изключително важен за красивата и здрава коса. Розовата вода е богата и на флавиноиди, които имат изключително важно значение за здравето на кожата.

Розова вода в борбата с бръчки

Изключително полезно за кожата на вашето лице ще бъде ако сутрин и вечер замените твърдата чешмяна вода с розова вода. Това не само ще тонизира кожата ви, но ще ви бъде и верен приятел в борбата с бръчките.

Розовата вода лекува и раздразнената кожа на лицето и тялото

Ако имате проблемна кожа, често ви се появяват пъпки, а вие ги стискате розовата вода ще ви помогне по-бързо да заздравее кожата на лицето, ще ви предпази от поява на белези ще хидратира и успокои кожата с което ще намали и появата на нови пъпки. Освен това компреси с розова вода спомагат и за по-бързо заздравяване на открити рани и драскотини по тялото.

Розовата вода лекува напукани пети

Ако сте ползвали различни средства и сте се мъчили да излекувате напуканите си пети, но не сте успели може да пробвате да постигнете това с помощта на вода от рози. За целта всяка вечер преди лягане киснете си в розова вода краката обикновено след 10 ден има видимо намаляване на пукнатините и непълното им затваряне след 20 ден.

Розова вода

 

339
com_content.article
(3 гласа, оценка 2.67 от 5)
Розова вода елексир за здраве и красота2.67 от 5 от общо 3 гласували.