You are here::
<
 
 
 
 
 
 

Избелване на зъби при зъболекар

избелване на зъбиКрасивата усмивка означава много неща. От една страна зъбите ни трябва да са добре подредени, без да има изкривявания било то на горната или долната челюст. За да имате здрави зъби те трябва да бъдат непрекъснато следени за кариеси, а ако говорим за наистина брилянтна усмивка няма как да не споменем, че зъбите ни трябва да бъдат бели.

За да постигнем тези няколко прости неща обаче, трябва да бъдем под зъболекарско наблюдение. Най-видимия белег на красивата усмивка това са белите зъби, ако искате да го постигнете е добре да посетите зъболекаря където да ви бъде направено професионално почистване на зъбен камък и избелване на зъби.

Процеса на самото избелване на зъбите е безболезнен. В зависимост от самата процедура може да трае от 1 до 2 часа. Някои зъболекари са се специализирали в процедурата по избелване на зъби и съумяват да постигнат желания ефект само за 40 минути.

Когато избирате зъболекар да извърши процедура по избелване на зъбите ви е добре да се консултирате с ваши приятели дали те познават добър зъболекар, който да им е правил тази процедура. Тука ще отбележа, че добър зъболекар правещ безболезнени пломби не значи, че ще направи и най-доброто избелване на зъби.

Самото избелване може да бъде 2 вида. Като най-доброто е избелване на зъбите със ZOOM  лампа. За съжаление този метод за избелване се предлага само в големите градове и за България е скъпо струваща процедура, на която за момента се подлагат само „звездите”. Цента на подобна процедура започва от 600лв. и може да достигне до 1200лв.

Втория и по-широко разпространения начин за избелване на зъби при зъболекар е използването на пероксид. Този метод е значително по-евтин (150-200лв) и се прави от почти всички зъболекари и няма да имате ограничени в територията. Тука ефекта обаче е малко по-слаб. Достига се до избелването на едва 1-2 тона. За наистина бели зъби е добре да се посети лекаря поне още веднъж.

Избелване на зъби341
com_content.article
(0 гласа, оценка 0 от 5)
Избелване на зъби при зъболекар0 от 5 от общо 0 гласували.