You are here::
<
 
 
 
 
 
 

Крем за избелване на лице с коприва

коприваПриготвянето на домашна козметика е хоби на много жени. И въпреки, че идва вече есента и сезона на копривата отдавна е отминал ще ви споделим как да си направите крем за лице от коприва в домашни условия.

Копривата е растение което помага за здравето и красотата на много хора. Този тревист вид е използван широко в производството на различни лекарствено продукти предназначени предимно за хора страдащи от анемия. В козметичната индустрия копривата широко се използва при производството на шампоани и лосиони против косопад. Не по-малко известно е приложението на копривата в кремовете за избелване и стягане на кожата.

Ако и вие имате нужда да избелите петна по кожата ви предлагаме следната рецепта за да си приготвите домашен крем за лице с коприва:

Домашен крем за избелване на лице

100 грама коприва най-добре прясна
1 лимон
50 грама мента

Копривата се пасира много добре или се изцежда през блендер. Лимона се разрязва на две и се премахва вътрешността, която се изцежда (да напомня кората се запазва) Метата също се пресова. Може да преварите листата от коприва и мента, за да станат по лесни за обработка. След това всичките съставки се смесват и се поставят вътре в лимонената кора. Покрива се с кухненско фолио и се поставя в хладилника. След като използвате крема за избелване на лице с коприва е добре после да измиете лицето!

избелване на лице

343
com_content.article
(10 гласа, оценка 3.80 от 5)
Крем за избелване на лице с коприва3.80 от 5 от общо 10 гласували.