You are here::
<
 
 
 
 
 
 

Упражнения за премахване на корем

корем премахванеКорема е една от най-чувствителните зони на нашето тяло. Образуването на коремче не винаги е съпроводено с цялостно увеличаване на килограмите. Сигурно ви се е случвало доста често да видите слаб мъж или жена с доста добре оформено коремче. Разбира се, че това не е красива гледка и това коремче трябва да изчезне. За да се премахне корема, обаче са нужни значителни усилия. Много от инструкторите във фитнес залите дори предупреждават хората желаещи това, че може да им отнеме дълъг период от време.

Упражнения за корем

Ако искате да премахнете корема ефективно и възможно най-бързо е добре да започнете още от днеска. Когато избирате упражнения целете се в кардио упражненията. Това са тези упражнения, които най-силно карат сърцето да се съкращава и ни карат в продължение на дълго време да дишаме дълбоко въздух и да издишаме през устата. Най-доброто кардио упражнение за отслабване и премахване на корем това е безспорно тичането.

Тичането натоварва цялостната мускулна система на долните крайници и води до тяхното стягане, от друга страна изисква голямо количество енергия и при изпълнението на това упражнение се активизират резервните депа на енергия в нашия организъм – мазнините. А какво по-добро депо за мазнини от корема и дупето. Поради тази причина ако сте решили да сваляте килограми и да премахнете корема силно ви препоръчваме всеки ден да тичате поне по 2.5 км.

Разбира се тези километри не се тичат на веднъж ако сте новобранци. Може да си ги разделите по 500м. с добра почивка между всяка отсечка. Важно е да се спомене, че по време на почивките не се сяда, а се ходи пеша!

Друго много добро упражнени за премахване на корема е изкачването на стъпала. По начина си на действие то силно наподобява тичането. Тука разликата обаче е, че натоварването е по-високо има по-голяма интензивност на изпълнение в резултат на което по-бързо се измаряме!

Когато говорим за корем всеки се сеща за коремни преси. Тук обаче може би ще ви изненадаме. Отслабването и премахването на корема с коремни преси е не ефективен метод. Първата причина за това е че мазнините не могат да се превърнат в мускули те си остават там, ако не се изгаряте няма да може да постигнете никакъв ефект!

Упражнения корем

 

349
com_content.article
(9 гласа, оценка 3.89 от 5)
Упражнения за премахване на корем3.89 от 5 от общо 9 гласували.