You are here::
<
 
 
 
 
 
 

Как да увелича кърмата си

kyrma uvelichavaneМного жени страдат от недостиг на кърма. Понякога този проблем е вроден, но в други случай недостига на кърма е в резултат от начина ни на живот. Научно доказано е, че жените, които преди бременността са злоупотребявали с цигари и алкохол имат по-малко кърма, освен това жените със строги диети, които не са приемали пълноценно белтъци също страдат от недостиг на кърма. за да може да изхранете новороденото бебе е добре да започнете да спазвате добър хранителен режим и да се откажете от някои вредни навици още преди самата бременност (ако я планувате). Ако вече сте родили и кърмата ви е много малко и не стига да нахраните бебето може да ви препоръчаме няколко храни, които увеличават кърмата.

Сокове и минерална вода - след раждането е добре да консумирате натурални сокове, най-добре е сами да си ги правите, а не да купувате тези от магазина, защото и най-широко разпространените марки не надвишават 35% съдържание на плод.

Наблегнете на месото - източник на ценни и незаменими аминокиселини е месото. С кърмата се предават голямо количество здравословни вещества на детето. Освен белтъци, въглехидрати и мазнини с кърмата в организма на бебето навлизат и първите пробиотици необходими за създаването на чревната флора, витамини и минерали. От минералите пилешкото месо е богато на желязо, калии и калций, поради което е добре да се храните с тях. Освен всичко останало това месо няма да ви накара да качвате допълнителни килограми.

Риба - консумирайте поне 3 дена в седмицата риба. Тя е полезна за вас и бебето богата е на витамини и минерали, а месото и съдържа минимални количества мазнини.

Моркови и целина - според някои народни вярвания консумацията на моркови води до увеличаване на кърмата. Обяснението е в наличието на бета каротен (Про витамин А). По-принцип червените зеленчуци са полезни по време на кърмене богати на витамини и минерали.

Папая - малко позната от нас, но вече може да се закупи от почти всеки по-голям магазин. Изключително богата на витамини C, А, Д, и Е, богата на желязо и калии източник е и на много ензими стимулиращи разграждането на веществата и образуването на здравословна и качествена с оптимални хранителни вещества кърма.

Най-добрия начин за сдобиването с по-голямо количество кърма е да се храните пълноценно. Хранителния ви режим трябва да бъде за двама. Не правете грешката на повечето родилки, да се опитвате още след раждането да отслабвате. Има време и за това сега е най-важно да осигурите оптимално количество кърма за вашето дете!

Кърма

 

354
com_content.article
(2 гласа, оценка 2.50 от 5)
Как да увелича кърмата си2.50 от 5 от общо 2 гласували.