You are here::
<
 
 
 
 
 
 

Аспиринова маска за твоето лице

aspirinАко сте имали трудни и тежки дни в които не сте успели да обърните подобаващо внимание на лицето си сега е времето да го направите с една маска за лице, която ще почисти нежната кожа на лицето и ще върне мекотата и гладкостта. Домашната аспиринова маска за лице е най-доброто средство за бърза и ефективна грижа за вашето лице.

Аспиринова маска - нужно ви е

10 минути свободно време
4 аспирина
хладка вода
кисело мляко или мед

Приготвяне на аспиринова маска

Започваме приготвянето на тази маска с таблетките аспирин. Те трябва да се стрият много добре в хаванче. Към тях в хаванчето се добавят няколко капки свежа хладка вода. Най-добре е да използвате минерална вода за приготвянето на тази маска, но ако нямате под ръка може да използвате и чешмяна, но помнете да е хладка не топла! Водата и аспирина се разбъркват добре в хаванчето докато се получи хомогенна смес. Към нашата аспиринова смес добавяме кисело мляко около една лъжица.

Тук трябва да споменем, че има няколко разновидности на тази аспиринова маска за лице. В нашия случай ви представяме варианта с кисело мляко, съществува още един широко разпространен вариант на маската за лице с мед.

Употреба на маската за лице

След като всички съставки са добавени с помощта на пръсти маската се разнася по кожата на лицето. С тази аспиринова маска е добре да се стои точно 10 минути не е добре да превишавате това време. След като изтекат минутите измийте маската от лицето си  с помощта на хладка вода и сапун.

Аспиринова маска за лице - за кого

Тази маска за лице с аспирин е подходяща за жени с проблемна кожа на лицето предразположена към омазняване. Ако имате или имате склонност към образуване на комедони ви препоръчваме да използвате втория вариант на аспириновата маска за лице този с мед.

Препоръчително е тази маска за лице да се прави веднъж на всеки две седмици, защото сместа е доста силна!

Аспиринова маска за лице

 

355
com_content.article
(2 гласа, оценка 5.00 от 5)
Аспиринова маска за твоето лице5.00 от 5 от общо 2 гласували.