You are here::
<
 
 
 
 
 
 

За стегнат и гладък корем

korem gladyk stegnatНай-широко използвания метод за стягане на корема това с помощта на упражнения. Упражненията за корем спомагат за стягането не само на мускулите в областта на корема и кръста, но и много от тях помагат за стягане на мускулите на целия крак. Не на последно място упражненията за стягане и гладък корем спомагат и за цялостно отслабване на организма и най-вече на бедрата и корема.


По този начин с едно упражнение успявате да укрепите и стегнете мускулите на няколко мускулни групи в различни части от своето тяло.

Ниското самочувствие на много жени, дори и да не си го признават, се крие в подутия и отпуснат корем. В тази статия ще ви предложим няколко метода с помощта, на които без да ходите до фитнес залата ще успеете да направите гладък корем.

 

Упражнения за стегнат и гладък корем

Един от най-хитрите начини за стягане на корема това е ходенето. Освен, че е хитър метод това е и най-популярното упражнение за корем, което повечето хора прилагат несъзнателно. Този метод за отслабване на корема може да се прилага ежедневно и неограничено. На практика всеки човек ходи, но въпросът е колко. Колкото по-дълги са нашите разходки толкова ефекта върху нашия корем е по-добър.
Добре е да се опитате да ходите по-бързо. Бързото ходене натоварва предимно мускулите на подбедрицата, бедрото и долните коремни мускули, които са най-големия враг на гладкия корем. Установено е, че бавното ходене изгаря около 150 калории на час, докато бързото ходене гори по 300 калории, т.е. колкото по-бързо ходите толкова по-бързо отслабвате точно там където искате - корема.

Друго ефективно упражнение за гладък корем това е плуването. Не само, че биреното коремче ще бъде стопено, но и структурата на корема ви ще се стегни. Чрез плуване вие ще стегнете бюста, гърба и краката в областта на бедрата.

Освен това с помощта на плуване ще стимулирате сърдечната и дихателната дейност. По--голямо количество кръв ще достигне до повърхностният кожен слой в резултат на което ще имате по-здрава кожа и коса.

При плуване интензивно се натоварват няколко групи мускули крака, ръце и гръб. А количеството калории, които горите с това упражнение е значително по-голямо от ходенето и достига до 500 калории. Практикуването на плуване може да се прави интензивно лятото, а през зимата може да посещавате закрити басейни. Много от жените се притесняват, че освен гладък корем с помощта на плуването ще развият мощен гръб. Не бива да се притеснявате, това се случва само на професионалните плувкини.

Универсално упражнение за корем

Едно от най-добрите и широко прилагани упражнения за стягане на корем това са коремните преси. Това упражнения натоварва интензивно коремната преса, но не гори мазнини. То е добре да се прави след като вече сте изчистили тлъстините в корема. При изпълнението на това упражнение за корем трябва да се внимава, защото може да настъпят травми на гърба. В зависимост от начина на изпълнение освен корема може да сте стегнат и паласките.

стегнат и гладък корем

 

365
com_content.article
(3 гласа, оценка 3.33 от 5)
За стегнат и гладък корем 3.33 от 5 от общо 3 гласували.