You are here::
<
 
 
 
 
 
 

Грижа за кожата с орехи, овес и зехтин

grija-za-kojataОт изключително важно значение за всяка жена е грижата за нейната кожа, особено когато се отнася за грижата за кожата на лицето и бедрата, защото кожата от тези области на нашето тяло са най-чувствителни на годините и килограмите ни.


Много известен факт е, че за да имаме красива кожа трябва да приемаме специални витамини. От голямо значение са витамини C, Витамин А, Витамин Е и витамин Д. Всеки един от тези витамини се грижи за красотата и здравостта на нашата кожа, като я правят по устойчива на различни бактерии и гъбички, подхранват я, за да сияе и я правят устойчива на времето (пазят от бръчки).

Когато полагаме грижа за кожата не трябва да забравяме и още един много важен елемент за здравето на красивата кожа, а именно минералните вещества. Минералните вещества са много важни за кожата и обикновено са необходими в много малки количества. Минералните вещества играят изключително важна роля при обмяната на веществата не само в кожата, но и в целия организъм.

Ако искаме да полагаме добра грижа за кожата то ние трябва да полагаме усилия за максимално добро и здравословно хранене. Сред храните фаворити в грижата за кожата са орехите, овеса и зехтина.

Орехи за красива кожа

Орехът е богат на йод и минерални вещества. Голям интерес е съдържанието на веществото юглан в ореха. Това вещество проявява алеопатични способности спрямо много патогенни микроорганизми и не им позволява да се развиват. Това прави ореха една много полезна храна за целия организъм. За по-добър ефект може да съчетаете ореха с мед, което го прави едно от най-добрите лекарства при настинка.

Овесени ядки за красива кожа

Консумацията на овесени ядки в България стана популярна около здравословните диети, но освен да поддържат килограми овесените ядки имат много голяма роля в грижата за кожата и косата. Те са богати на витамини в това число витамин Е и витамин А. Освен витамини овесените ядки способстват за поддържането на колагена в организма, който от своя страна намаля риска от появата на бръчки по лицето. Витамин Е стимулира образуването на нови кръвни клетки и стимулира обновяването на генеративния кожен слой с което активно се бори срещи целулита по кожата на бедрата.

Зехтин за красива кожа

Още от древни времена зехтинът е славен от египетските фарони. Причината за това е не само здравословния характер на консумацията на зехтин. Зехтина съдържа есенциални мастни киселини, които помагат на клетъчните мембрани да задържат повече влага, което води до опазването и заздравяването на кожните клетки. Подобрява обмяната на веществата и по този начин вие имате по-дълго красива и млада кожа без бръчки.

Когато полагате грижа за кожата, обаче не е достатъчно само да консумирате полезни храни. Те повишават защитната способност на кожата, правят я по-еластична, но за наистина красива кожа е необходимо да я подхранвате и да се грижите за нея от вънка. Това няма как да стане, ако не използвате маски за лице!

Грижа за кожата

 

 

374
com_content.article
(1 глас, оценка 5.00 от 5)
Грижа за кожата с орехи, овес и зехтин5.00 от 5 от общо 1 гласували.