You are here::
<
 
 
 
 
 
 

Избелване на усмивката само за час

бели зъбиХубавите бели зъби са мечта, за много българки от една страна те са признак добра устна хигиена, от друга страна, когато професията ни е свързана с ежедневна работа с хора белите зъби са задължителни. Лоша българска черта е да желаем избелване на зъби само и единствено, когато имаме нужда от това поради специален повод - сватба, кръщене, бал и прочие, но белите зъби трябва да са ни ежедневен приоритет, защото красивата усмивка е признак за добра устна хигиена.

Защо зъбите се нуждаят от избелване

В резултат от нашите вредни навици страдат и нашите зъби. След определен период от време се оглеждаме в огледалото и забелязваме, че зъбите ни са потъмнели, въпреки че ги миете всеки ден по два пъти, дъвчем дъвки, които намалят pH в устната кухина и прочие. Причината е след време да имаме нужда от избелване на зъбите се крие в това, че голяма част от хранителните продукти в България съдържат изкуствени оцветители или както ги наричат зъболекарите оцветителни агенти. Тези агенти може да бъдат от различно естество - пигменти, антибиотици, органични молекули, кафе, тютюн, безалкохолни напитки, чай, червено вино,оцветители и т.н. Тези оцветители проникват до вътрешната структура на зъба и за да се премахнат от там имаме нужда от специални продукти за избелване на зъби.

Методи за избелване на зъбите
Който и зъболекар да попитате ще ви отговори, че методите за избелване на зъби се поделят на три групи.

Офис избелване на зъби

Това е избелването на зъби в зъболекарските кабинети. При този тип избелване на зъбите се използва познатото на много жени вещество перхидрол в концентрация до 35%. Обикновено перхидрола, който се използва за избелване на зъби е под формата на гел. Самата процедура по избелване продължава между 60 и 90 минути. Ефекта от избелването на зъбите е моментален, но обикновено се препоръчва повтарянето и след около месец за постигането на желаните резултати от клиента. След този метод за избелване на зъби холивудската усмивка може да се запази до 2 години, но отново зависи дали ще продължим с вредните навици.

Домашно избелване на зъби

За изготвянето на професионални системи за домашно избелване на зъби обикновено е нужно снемане на отпечатъци от горната и долната челюст на пациента. От отпечатъците на зъбите се изготвят подходящи силиконови шини. Тези шини за зъби, наподобяват боксьорските, но са по фини.

Избелващ агент при този метод обикновено е гел карбамиден пероксид в концентрация от 15 до 20%.

Метода на избелване е поставяне на избелващия гел върху шийните и след това поставянето им върху зъбите. При професионално направените шини неудобството е дългия период с който пациента трябва да стои със шините обикновено той е 4 часа, но при по-некачествени домашни системи за избелване може да достигне и до 8 часа. Процедурата се повтаря в рамките на 15 дена. Обикновено видим ефект от избелването се забелязва на 6-7 ден. С този метод може да запазите белотата на зъбите до 2 години.
Домашно избелване на зъби цена 150-200лв.

Много по-модерни в световно отношение, за което зъболекарите не обичат да говорят, това са домашните системи за избелване на зъбите с универсално използване. Тези системи са широко използвани на запад и малко популярни в България. Те действат по сходен начин със домашните системи за избелване приготвени от зъболекарите, но са значително по-евтини. Защото при тези домашни системи са универсални, не е нужно да се вземат отпечатъци от зъбите и най-важното те масово производство, което ги прави на достъпна цена, а силата им на избелване е сходна с тази на професионалните системи. Обикновено цената на един подобен продукт е около 60-70лв. Ефекта на избелване се забелязва след 5 дена и отново може да се запази до 2 години, ако променим вредните си навици.

Бихме ви препоръчали един интелигентен начин за избелване на зъбите с домашните системи за избелване на зъби "Brilliant smile" за повече информация посетете следния линк: Избелване на зъби

Избелване на зъби със ZOOM лампа

Безспорно това е най-модерният начин за избелване на зъби. Нека не се заблуждавате от различни системи за избелване със ZOOM лампа. Тази Zoom лампа е много мощна и има нужда от специално захранване. В последно време се появиха различни домашни системи за избелване на зъбите със ZOOM лампи, лично мнение за мен това са ментета и не бих им се доверил!

Избелване на зъби с паста за зъби

Несериозно е да се говори, че пастите за зъби, дори и с избелващи агенти ще доведат до избелване на зъбите с един два или три тона. Причината за това е, че пастите за избелване са предназначение само да подържат ефекта след избелване, а продължителната им употреба може да бъде опасна, защото тези пасти за зъби съдържат микрочастици, които при продължителна употреба да доведат до нарушаване на емайла на зъбите.

Избелване на зъби

 

375
com_content.article
(0 гласа, оценка 0 от 5)
Избелване на усмивката само за час0 от 5 от общо 0 гласували.