You are here::
<
 
 
 
 
 
 

Чай за кашлица от билки

кашлицаПричините за появата на кашлица могат да бъдат няколко. От една страна кашлицата може да е в резултат на настинка, от друга обаче кашлицата може да се дължи и на по-сериозно заболяване като бронхит или алергия. Кашлица може да се появи и в резултат на сух или силно запрашен въздух, повишени емисии във въздуха на някои химични и вещества и прочие. Важното е да знаете, че при поява на кашлица трябва да потърсите лекарска помощ, за да се уточни точната причина на причина за нейната поява. Особено силно се отнася това при появата на кашлица при деца.

Ако обаче сте на село или далеч от медицински център може да облекчите кашлицата с помощта на различни билки като си приготвите чай за кашлица. Това е изпитан метод за успокояване и най-вече ще ви позволи да спите спокойно.

Чай от липа за кашлица

Липовият чай е много полезен при различни болежки, но и когато искаме да отпуснем организма си. Необходими са около 20 грама изсушена липа за да си приготвим ароматен чай за кашлица. Този чай е вкусен и приятен за пиене.

Чай от лайка за кашлица

Ако Вашата кашлица или на децата се дължи на настинка или начални стадии на грип е добре да пиете чай от лайка. Този чай има силно антисептично действие и помага за защита на организма от развитието на инфекция

Чай от магарешки трън

Този чай е широко използван от народните лечители. Той помага при суха и дразнеща кашлица. Обикновено появата на тази кашлица е свързана с притискането на блуждаещият нерв от бронхите. Ако имате подобна кашлица може да я успокоите с магарешки трън. Имайте в предвид, че басовата кашлица е сериозен симптом, който не бива да се подминава с лека ръка.

Билков чай букет за кашлица

Една изпитана рецепта за приготвяне на чай против настинки, грип и свързаните с тях симптоми включително и кашлица при деца е направата на чай от микс от билки. Препоръчително е от билките да има : черен бъз, лайка, живовляк, мащерка, бял оман, мента, липа. Този чай е силен и връща бързо силите на болните.

Нека да ви напомним отново, че самолечението не е най-добрия лечител. По-добре при първите симптоми на грип и появата на кашлица да се потърси лекарска помощ. Въпреки това, дори след изписването на лечение ви препоръчваме да консумирате много течности - сокове, чай и прочие.

Чай за кашлица

 

386
com_content.article
(8 гласа, оценка 3.50 от 5)
Чай за кашлица от билки3.50 от 5 от общо 8 гласували.