You are here::
<
 
 
 
 
 
 

Трипер Симптоми и Лечение

triperГонореята е болест причинявана от бактерия носеща името Neisseria Gonorrheae. По-известното име на гонореята сред хората е Трипер. В голям процент от случайте трипер се комбинира с други инфекции най-вече хламидийна. Трипер е болест, която е известна отдавна на човечеството, начина по който става заразяването с трипер е чрез полов контакт. Бактерията причиняваща трипер изисква специфични условия за своя растеж и развитие. Тези условя тя ги намира в човешкото тяло, извън него Neisseria Gonorrheae загива до няколко минути. Бактерията причинител на трипер намира най-благоприятни условия за растеж и размножаване върху женското влагалище и шийката на матката при жините, а при мъжете засяга най-често уретрата у ректума. Периода от момента на заразяване с трипер до първите прояви характерни за гонореята варира от 1 до 15 дена и е индивидуален и специфичен период.

 

Особености на трипер при мъжа

При мъжете симптомите на трипер са доста отчетливи. Те се състоят в парене и болка по време на уриниране, наблюдава се често уриниране. От отвора на уретъра се наблюдава жълто-зеленикав гноевиден секрет. Уретъра от своя страна е зачервен и подут.

Особености на трипер при жените

Характерно е че при 1/2 от жените болни от трипер (гонорея) няма оплаквания. Гонореята се поделя на горна и долна.

Долен трипер - инфекцията засяга шийката на матката и уретрата. В началния стадии на трипер болните се оплакват от парене и болка при уруниране (симптоми подобни на трипера при мъжете) при жените също се наблюдава гноевидното жълто-зеленикаво течение.

Горен трипер - инфекцията засяга тялото на матката и маточните тръби. Оплакванията при жените болни от трипер са разнообразни, най-често срещаните това са остра болка в долната част на корема, висока температура, гадене и повръщане.

Лечение на трипер

Лечението на гонореята е изключително трудно, а понякога и доста продължително. При започване на лечението на трипер е необходимо да се лекуват и двамата сексуални партньори Лечението е с помощта на антибиотици който възпират размножаването и растежа на бактерията причинител на трипер. Най-подходящия антибиотик, дозировката му и честотата на вземане ще бъде най-добре определена от вашия личен лекар. При съмнения, че сте болни от трипер задължително потърсете помощта на вашия личен лекар не прибягвайте до самолечение. Трипера е опасна болест, която може да доведе до стерилност при жените !

Трипер

38
com_content.article
(16 гласа, оценка 3.50 от 5)
Трипер Симптоми и Лечение3.50 от 5 от общо 16 гласували.