You are here::
<
 
 
 
 
 
 

Стрии – врагът на всяка жена

стрииНеприятните белезникваи линии по кожата са един от най-често срещаните козметични проблеми при жените. По различни статистики се сочи, че между 70 и 90% от жените в световен мащаб имат стрии, но стриите не засягат само жените. Мъжете също не са застраховани срещу появата на линии по кожата си.

Причини за поява на стрии

В най-общ план може да кажем, че появата на стрии е свързана с промяна в размера на кожата. Но тази промяна се случва токова бързо, че кожата не успява адекватно да отговори и се нацепва. Основната причина за поява на стрии при жените е увеличаването на килограмите и най-вече, когато това се случи рязко. Почти при 80% от бременните жени по-време на бременността се появяват стрии. Друга също често срещана причина за поява на стрии това е рязкото отслабване. В един от вариантите е възможно да остани излишно количество кожа, а в другия е да се появят стрии. Третата причина, която може да посочим за поява на стрии това е бързото израстване в юношеска възраст.

Къде се появяват стрии

Преди всичко е добре да знаете, че стриите се намират в дермални слой на кожата. Най-честите области засягани от появата на линийки това са областите на корема, паласките, бедрата и гърба. При мъжете характерна област, в която се появяват стрии са бицепсите (при тези, които тренират).

Премахване на стрии

За съжаление веднъж образували се стриите имат продължителност на съществуване около 15 години. Те обикновено се появяват като червеникави до лилави ясно различими линии с времето червения цвят избледнява до белезникав, но стриите си остават не изчезват. Един от най-широко прилаганите методи за премахване на стрии е използването на крем за стрии, но трябва да знаете, че ефекта му е много слаб и е препоръчително за превенция, а не за премахване на стрии. Друг метод използван от много жени е използването на овлажняващи кремове, но и тук резултата е сходен с кремовете за стрии.

Единственият ефективен метод за борба със стриите е лазерното премахване. Този метод е вече сироко приложим в България и много от модерните козметични центрове могат да ви предложат тази услуга на съответната цена. Самото премахване на стрии с лазер не е болезнено, процедурата продължава около 30-40 минути, но за да има отлични резултати е необходимо да се направят 3-4 посещения. В общ план лазерното премахване на стрии се състои в замяната на засегнатата от стрии кожа със здрава. Редица българки вече се насладиха на удоволствието да живеят без стрии.

Преди всичко обаче е важно да запомните, че единствения ефективен метод за борба със стриите това е превенцията. Използвайте кремове за стрии преди да са се появили, правете упражнения за стягане на кожата. Много подходящи в това отношение са антицелулитните тренировки и не на последно място ако финансово може да си го позволите е добре да посещавате масажор, който да ви прилага специални масажи, които да релаксират и спомагат кожата да се бори.

Стрии

 

392
com_content.article
(0 гласа, оценка 0 от 5)
Стрии – врагът на всяка жена0 от 5 от общо 0 гласували.