You are here::
<
 
 
 
 
 
 

Масаж на краката

масаж кракаМасажът това е едно изпитано и доказало се във времето средство за лечение и профилактика на различни заболявания. Масажа представлява механично дразнение върху специфични точки от нашето тяло. Масажът се прави предимно с ръце, но напредналите технологии предоставиха различни апаратури с които може да се постигне също добър ефект.

Масажът на краката е нещо изключително важно и същевременно приятно нещо. Един енергичен и бърз масаж на краката ще отнеме умората и напрежението от ходилата и ще ги презареди с нова енергия.За Масажа за крака, който ви представяме в тази статия, ще имате нужда единствено и само от ръце. Преди да започне самия масаж на ходилата може да си минете през банята или да потопите краката за няколко минути във ваничка за крака или в леген с топла вода.

 

Масаж на краката

първата стъпка в масажа на краката е да заемете удобна позиция. За целта качете ходилото на противоположното коляно. Капнете една, две капки лосион върху ръцете и го размажете по цялата повърхност на ходилата.

Втората основна стъпка са позициите на пръстите по време на масажа. Палците се поставят по повърхността на ходилото, а останалите пръсти на обратната страна. С палците се правят кръгови масажни движения по ходилото като се движат от петата до пръстите на крака. Постепенно увеличете натиска. Ако усетите болка по време на масажа на краката, задръжте леко там докато напрежението спадне.

Не пренебрегвайте пръстите на краката по време на масажа. Върху пръстите на краката пада голямо механично натоварване по време на ходене. По време на масажа на ходило отделете на всеки пръст по 1 минутка като ги масажирате с плавни кръгови движения.

След като сте приключили с долната част на ходилото и пръстите следващия етап от масажа на краката са ставите. За да се отпуснат ставите на пръстите просто ги издърпайте леко напред. След това раздвижете ходилото като с рака извивате глезена на ляво и на дясно след това нагоре и надолу.

Повторете тези стъпки поне още веднъж, а след това масажирайте и другия крак.
Може приятно да изненадате вашата половинка като му направите този масаж ще го отпусни и релаксира и 100% ще бъде очарован от вашето внимание.

Масаж на краката

39
com_content.article
(0 гласа, оценка 0 от 5)
Масаж на краката0 от 5 от общо 0 гласували.