You are here::
<
 
 
 
 
 
 

АЛОЕ ВЕРА – РАСТЕНИЕ ЧУДО

 

aloeАлое вера расте най-добре в райони с горещ и сух климат и много хора го бъркат с кактус, но принадлежи към семейството на лилиите.

 

Алое вера запазва свежестта си при условия, в които други растения биха изсъхнали и загинали, като затваря порите си, за да предотврати загубата на ценна влага.

 

Съществуват над 200 разновидности алое, но най-ценното е алое вера.

 

Древните паметници свидетелстват, че свойствата на алое вера са известни от векове. Терапевтичните му и лечебни качества са издържали изпитанията на времето над 5000 години.

 

Алое вера се споменава още от древността в египетските папируси. Древногръцките и римските лечители го прилагат много успешно като лечебна билка. Изследователи откриват, че това растение е познато и в китайската и в индийската култура.

 

Египетските царици го използвали в стремежа си да постигнат идеална физическа красота, а във Филипините го смесват с мляко, за да лекуват бъбречни инфекции. Алое вера се споменава и в Библията, а според легендата Александър Македонски завладява остров Сокотра в Индийския океан заради алоето, което растяло там и било необходимо за лечение на ранените му воини.

Алое вера е идеален имуностимулатор.

В наши дни, макар медицината и лекарствата да са ефикасни за лечението на повечето болести, тяхната продължителна употреба води до появата на странични ефекти. Ето защо много от потребителите и учените се връщат към по-традиционните природни терапии, пренебрегвани толкова дълго. В резултат на това алое вера отново привлича вниманието, предлагайки многобройните си свойства за подобряване на здравето и качеството на живот.

Но популярността на алое вера в области, където то не вирее се дължи изцяло на патентован процес, наречен стабилизация.

Алое

409
com_content.article
(0 гласа, оценка 0 от 5)
АЛОЕ ВЕРА – РАСТЕНИЕ ЧУДО0 от 5 от общо 0 гласували.