You are here::
<
 
 
 
 
 
 

Мускулна треска

мускулна трескаЗа мускулната болка след усилена тренировка или голямо физическо натоварване има няколко причини.

 

Първата е млечната киселина, която при аеробно занимание се окислява и се изхвърля от организма. А при силово остава и на следващия ден ни напомня за себе си. Но не сама по себе си, а заедно с други продукти на метаболизма, тя предизвиква задържането на повече вода в мускулните влакна.

 

Появяват се отоци, тъканите притискат чувствителните нерви и се появява неприятното усещане.

 

Втора причина е претоварването на определени групи мускули, при които настъпват разрушаването на мускулни влакна. Така, че бъдете внимателни, особено при работа с големи тежести. След натоварване мускулите стават по-плътни, а минаващите между тях кръвоносни съдове се притискат. Така тъканите получават по-малко хранителни вещества и кислород. А ние изпитваме болка, която е сигнал, че трябва да се спрем и да разпуснем тялото.

 

Най-погрешно схващане за мускулните болки е, че отсъствието им означава, че не сме тренирали достатъчно.. Това е така, но само ако сте абсолютни новаци в залата. Напреднали в тренировките не е необходимо да изпитват болка след всяка тренировка. А ако това се случи означава, че сте изпълнявали упражнения с големи тежести и амплитуда. Или , че сте орязали въглехидратите от менюто си, които помагат за възстановяване на мускулите. Необходимо е да помислите какви точно упражнения сте правили. Някои мускули са много издържливи /например седалищните/. И ако почувствате парене в тях по време на заниманието, със сигурност на другия ден няма да можете да седнете. Съседните им големи седалищни мускули реагират много по-активно на натоварването и ви предупреждават навреме, че са достигнали максималния здравословен праг.

Мускулна треска

416
com_content.article
(0 гласа, оценка 0 от 5)
Мускулна треска0 от 5 от общо 0 гласували.