You are here::
<
 
 
 
 
 
 

Ползи от ябълките

qbylkaЯбълката е любим плод на малки и големи. Всеки обича през студените есенни и зимни дни да похапва ябълки с топъл червен цвят, есенно жълта кора или зелени ябълки. Ползите от консумацията на ябълки са безспорни. Ябълките са един от малкото есенни плодове, които могат да се съхранят до зимата и в нашата мила родина. Това я прави най-ценния източник на витамини. А както знаем витамините са здраве, сила и най-вече предпазват организма от простудни заболявания, помагат ни да се възстановим след вирусни инфекции и прочие.Ползите от ябълката освен за здравето на нашия организъм са и в красотата му. Богатият минерален състав в ябълките подпомага косата ни да расте по-бързо, а ноктите ни да бъдат по-здрави.

Изключително популярни сред повечето хора са и диетите за отслабване с ябълки. Те дават бързи резултати в редуцирането на теглото, но освен отслабване при тези диети с ябълки се постига пречистване на храносмилателния тракт от застояла не смляна храна, а от тъканите се изсмукват токсините, поради което и ние ви препоръчваме да опитате диета с ябълки!

В скоро време беше установено, че ябълките помагат и при рак на гърдата. Съвременно проучване започнало през 2004 година показва, че консумацията на ябълка забавя растежа на туморните клетки при рак на гърдата. Експеримента не е бил направен с хора (а с лабораторни мишки), но резултатите дават надежда на изследователите, защото при 81% от мишките, на които не е даван екстракт от ябълки. Според учените тайната се крие във флавоноидите. Флавоноидите са мощни антиоксиданти и се препоръчват от много диетолози. Други плодове за които се смята, че предпазват или намалят растежа на туморни клетки това са - ягоди, грозде, сливи и редица тропични плодове като манго, ананас, банани и прочие.

 

Ползи от ябълките

 

417
com_content.article
(1 глас, оценка 5.00 от 5)
Ползи от ябълките5.00 от 5 от общо 1 гласували.