You are here::
<
 
 
 
 
 
 

Упражнения за гърди

упражнения гърдиБезспорно най-хващащата група мускули това са гърдите. Невероятен е ефекта, когато на плажа имате добре оформен релеф на гърдите и всеки ви загледа. Добре оформените гърди са предпоставка за повишаването на личното ви самочувствие, поради тази причина вие трябва добре да напомпате тази група мускули. Ето и примерна тренировка за гърди.Помнете, че преди началото на всяка една тренировка задължително разгрейте добре мускулите, за да избегнете травми. Загряването трябва да стане не само на мускулите, но и на ставите! След като сте загрели добре може да преминете и към самата тренировка на гърдите.

Голям гръден мускул (Pectoralis major)

Упражнения за гърди с дъмбели

 

uprajneniq za gardi
първото упражнение за гърди с което да започнете е избутването на дъмбели под обратен наклон. След като сте вдигнали гирите над тялото спуснете лактите едновременно. Спускането трябва да стане до максималното разгъване на гръдната кост, след това изтласкайте дъмбелите нагоре. Стремете се това действие да стане с помощта на мускулите на гърдите а не от самите ръце.

Упражнения за гърди с щанга

упражнения за гърди
Това упражнение натоварва мускулите на гърдите в горната част на гръдния кош. За целта легнете на лежанка с 30% наклон. Захвата на самите ръце за щангата става на равнищетото на раменете. Спускането на щангата към гърдите става бавно като се достига до около 3-4 см. разстояние от самите гърди. Задръще за секунда в това положение избутайте нагоре щангата с помощта отново на гръдните мускули като се стремите да не включвате трицепса или рамото. В горно положение не се препоръчва почивка, защото това намалява тренировъчния стрес на гръдните мускули.

Упражнения за гърди от хоризонтална позиция

упражнения гърди
За целта се използва лег упражнението за гръдните мускули протича, както на обратния лег
При изтласкването на дъмбелите нагоре никога не изпъвайте лактите оставете ги леко свити.

Упражнение за гърди ФЛЕЙС

Флейс
според много инструктори това е най-доброто упражнение за оформяне на канала между дете гръдни плочки.

Упражнения за гърди

41
com_content.article
(16 гласа, оценка 4.56 от 5)
Упражнения за гърди4.56 от 5 от общо 16 гласували.