You are here::
<
 
 
 
 
 
 

Маникюр при жената

маникюрПовечето жени в днешно време искат да имат красиви нокти, а красивите нокти за тях са с добре оформен маникюр. За добрия маникюр обаче далеч не стига перфектно нанесения лак с красиви шарки, рисунки, камъчета или брокат. За да имаме красив маникюр трябва да поддържаме здравата плочка на нокътя. Ето няколко практични съвета как да имате красив маникюр.

Маникюра трябва да е добре оформен

За да имате красиви нокти то е добре да знаете как да оформите кокетната пластинка. Добре е оформянето да е заоблено, но ако целта ви е да си правите френски маникюр разбира се това няма как да стане. Изрязването на ноктите е добре да става с добре подострена ножичка или нокторезачка. Режете редовно и по-малко по този начин вашия маникюр ще израсте по-бързо. Не забравяйте да използвате пила при оформянето, по този начин ще изгладите неравностите.

Маникюра се нуждае от почивка

Жените винаги искат да имат не само добре оформен, но и добре лакиран маникюр. Ако и вие сте от тези жени може да сте забелязали жълти петна по ноктите след като махнете лака. Понякога това може да е признак на изтощение. Всяка седмица поне веднъж, оставете ноктите си без лак – дори и без заздравител. Ще усетите колко ефикасно е това за вашите нокти.

Маникюра се нуждае от витамини

За да израсте по-бързо вашия маникюр трябва да го подхранвате с витамини. Определящо значение тука са витамините Е и Д, Витамин Ц също има важна роля преди всичко при справянето с различни видове гъби по ноктите.

Минерали за красив маникюр

Както може би се досещате красивия маникюр освен витамини се нуждае и от минерали в това число най-вече от магнезий, калий и калций в по-малки количества желязо. Набавянето на минералите може да стани от консумирането на ядки, а на витамините, чрез похапването на плодове и зеленчуци.

Маникюр

 

427
com_content.article
(1 глас, оценка 5.00 от 5)
Маникюр при жената5.00 от 5 от общо 1 гласували.