You are here::
<
 
 
 
 
 
 

Разходката през зимата е полезна

зима почивкаМного хора през зимата предпочитат да останат в къщи на топло и да наблюдават натрупалия или валящия сняг, но малко от тях се замислят, че това застояване е вредно за тяхното здраве. Не случайно през зимните месеци повечето хора качват килограми – защото се застояват. Качените килограми от своя страна водя много повече проблем от излишните килограми.
Допълнителните нива на холестерола увреждат кръвоносната система и сърцето. Застояването води до намален приток и оросяването на ставите в резултат, на което през по-възрастните години се наблюдава развитието на артрит, шипове и други ставни заболявания.

Ако сте решили да помогнете на семейството да са здрави и в отлична форма, ако имате дете с наднормено тегло и искате да му помогнете по естествен начин да отслабне ви препоръчваме да започнете да практикувате както вие така и вашето семейство туризъм.

Пешеходните преходи са отличен начин за изграждане на добра физика и психика. Идеален начин за сплотяване на семейството и дори за запознанство с нови добри приятели.

Ако обаче нямате голям опит в планината ви препоръчваме да се доверите на опитен инструктор и в никакъв случай да не тръгвате сами дори и ако разполагате с GPS! В планината инцидентите не са малко. Но въпреки това, ако сте с опитен водач може да се насладите на красивите зимни пейзажи на родната България.


Разходките през зимата дават здраве, а не болести. Добре екипирани с топли зимни дрехи и обувки няма да имате опасност да измръзнете, а повишеното ниво на адреналина, няма да позволи тялото ви да се охлади. Освен това отделения адреналин стимулира сърдечната дейност. Доказано е, че хората, които обичат екстремните изживявания намалят риска от инфаркт с 60%, при достигане на възраст от 60 години хората упражняващи туризъм в планината почти не страдат от високо кръвно. И накрая и не на последно място децата, които от малки се водят из планината вярно, че за тях е най-добре през лятото, но природата калява организма – като се намалява вероятността от развитие на астматични заболявания, алергии и не на последно място затлъстяване, гради характер и уважени към природата.

Разходката през зимата

 

439
com_content.article
(1 глас, оценка 5.00 от 5)
Разходката през зимата е полезна5.00 от 5 от общо 1 гласували.