You are here::
<
 
 
 
 
 
 

Чай при настинка

чайОбикновено простудата протича с хрема, болки в гърлото, понякога и с кашлица. Може да имаме и температура. Лечението на простудата е симптоматично. При наличие на температура се приема препарат за понижаването й.

 

Проявите от страна на горните дихателни пътища се повлияват добре от топли билкови чайове.

 

Предлагаме ви една изпитана и доказала ефективността си рецепта от народната медицина против простуда. Тя се приготвя от билков микс.

 

Смесете 20 г. листа от потбел, 20 гр. стръкове от мащерка, 20 гр. корени от бял оман, 15 гр. стръкове от риган, 10 гр. стръкове от звъника, 10 гр. цветове от иглика, 5 гр. листа от мента. Вземете 3 с.л. от сместа и ги залейте с 600 мл. вряща вода. Оставете билковата смес да се накисне 10-15 минути, след което прецедете. Подсладете чая с мед и го изпийте на 3 части за един ден.

 

Когато температурата е повишена, благоприятно повлиява и нея, и общото състояние на настиналия чая от следните лечебни растения: 40 гр. сухи плодове от малина, 40 гр. листа от подбел, 20 гр. стръкове от риган. От сместа вземете 2 с.л. и ги залейте с 500 мл. вряща вода. Варете чая 5 мин и го прецедете . Пийте го топъл.

Чай при настинка

445
com_content.article
(1 глас, оценка 5.00 от 5)
Чай при настинка5.00 от 5 от общо 1 гласували.