You are here::
<
 
 
 
 
 
 

АЛТЕРНАТИВНИ ЛЕКАРСТВА СРЕЩУ ГРИП

gripВъзпалено гърло, запушен нос, замаяност… Грипният сезон по това време на годината обичайно е в разгара си. Предлагаме ви някои ефикасни натурални лекове, които се ползват с доверието на лекарите.

ЦИНК – Този основен минерал подпомага работата на имунната система и изследванията го свързват с понижаване на вирусната активност. Цинкът възпрепятства репродукцията на вирусните клетки в слузните мембрани в горната част на респираторната система. Действа и при настинка и при грип.

 

При първи признаци на дразнене в гърлото, хрема или умора вземайте по 15-30 мг. цинк под формата на хапчета за смучене . Смучете по 1 таблетка на всеки 2 часа, докато се почувствате по добре.

 

Въздържайте се от спрейове за нос с цинк, които могат да увредят обонятелните нерви .

 

ЕХИНАЦЕЯ – Ехинацеята има силно действие срещу настинка и грип. Приемайте я като предпазна мярка в продължение на 2-3 седмици, след това спрете за една седмица. Може да повтаряте този цикъл на прием на ехинацея през целия грипен сезон.

 

ВИТАМИН С – Намира се в много плодове и зеленчуци, витамин С е популярен в борбата с настинката и грипа. Витамин С подпомага имунната система, като унищожава свободните радикали. От месец ноември до месец май приемайте превантивно по 1000 м. разпределен на няколко равномерни дози. Ако усетите, че се разболявате, увеличете приема с още 500 мг. на денонощие.

 

МЕД – Медът продукт на съчетанието между цветен прашец и ензимите в пчелната слюнка, съдържа антиоксиданти и има доказани антивирусни и антибактериални свойства. Всичко това го прави може би най-добрия от натуралните лекове против настинка. Антиоксидантите в меда също подпомагат дейността на имунната система.

Медът действа особено добре при кашлица и помага да се елиминират вторичните бактериални инфекции.

Добавете 2 ч.л. мед в чаша с топла вода или зелен чай. Малко лимон в напитката ще ви снабди с витамин С.

Не давайте мед на бебета и малки деца, защо може да съдържа спори, а имунната система на бебетата не е достатъчно силна за да се справи с тях.

 

ПИЛЕШКА СУПА – Това е пилешката супа на нашите баби - естествен пилешки бульон, моркови и лук. Всяка от съставките има своя принос в лечение на настинката и грипа. А комбинацията от бульон, пиле и зеленчуци укрепва имунната система. Яжте пилешката супа топла.

 

ПАРА - Парата е идеалният начин за пречистване на запушения нос. Въпреки, че не убива вирусите на настинките и грипа, парата отваря синусите и дихателните пътища и улеснява дишането.

Дръжте главата си над купа или тенджера с гореща вода, от която излиза пара и вдишвайте. Лекарите препоръчват за по голям ефект преди да заври водата да добавите един картоф. В кората на картофа се съдържат вещества, които втечняват секретите и помагат да освободите носа от слузта.

Може да включите и овлажнител в стаята – това ще ви помогне да спите добре.

 

ЧЕСЪН – Чесънът се бори с вирусите като унищожава стените на вирусните клетки преди да са навлезли в тялото. Естествен антибиотик.

ГРИП

 

ОСЦИЛОКОКЦИНУМ – Това е хомеопатично лекарство. Слага се под езика в определена доза през шест часа.

446
com_content.article
(0 гласа, оценка 0 от 5)
АЛТЕРНАТИВНИ ЛЕКАРСТВА СРЕЩУ ГРИП0 от 5 от общо 0 гласували.