You are here::
<
 
 
 
 
 
 

Целулит кажете му НЕ

целулитЦелулитът е един от най-сериозните проблеми на съвременната жена. Този проблем според много жени е козметичен, защото пречи на много жени да носят къси поли или панталони и ако всичко през зимата е наред, то притеснението през пролетта и лятото отново завладява ума на много жени. В България всяка четвърта жена на възраст над 25 години има целулит са установили лекарите. Ако и вие сте сред тези жени е добре да знаете, че това не е само козметичен проблем, целулит е и заболяване което засяга съединителната тъкан.

Причини за поява на целулит

Причините за появата на това заболяване са разнообрази. Широко прието е, че появата на целулита е свързана с хормонални нарушения. Поради тази причина има и много млади жени на възраст под 18 години, при които се наблюдава целулит в начален стадий. Целулит често се появява и при много обремени жени (отново причината са хормони). Трети период, който е рискува за появата на целулит това е менопаузата при жените. Хормонални нарушения водещи до появата на целулит могат да бъдат причинени и от приемането на различни контрацептивни медикаменти. Психични натоварвания и висок стрес могат също да са косвен причинител на появата на целулит.

Други причинители на целулит това са забавено кръвообращение, неправилно хранене или наследствени гени.

Думата целулит е страшна за повечето жени, причината за това се крие във факта, че жените, които имат портокалова кожа в световен мащаб наброяват 85%, което е един много висок проблем. Ако искате да запазите красотата си дълго време и да държите на страна целулита трябва да спазвате няколко правила.

Като най-доброто от тя е, че превенцията е възможна и лесна, а лечението на целулит трудно и много скъпо!

Превенция на целулит

Не допускането на появата на портокалова кожа е много важно! В световен мащаб най-доброто средство е анти-целулитния масаж. Този масаж се прави само от добре обучени масажисти. При него кожата се разтрива много добре като влакната на съединителната тъкан се разкъсват едно от друго и пречат на тяхното слепване, следователно пречат и на появата на целулит. От друга страна всеки един масаж стимулира кръвообращението и по този начин отново предотвратява появата на целулит, но предпазва от появата на разширени вени. Добре е да посещавате анти-целулитни масажи поне 2 пъти в месеца, ако нямате склонност към образуването на целулит, а ако имате е нужно поне 4 пъти в седмицата.

Диета срещу целулит

За разлика от повечето диети тука не се набляга на това колко са важни белтъците и колко вредните мазнини. При антицелулитната диета се препоръчва избягването на опасни за здравето допълващи храната вещества. Това са всички онези съставки, които носят буквичката Е - овкусители, подобрителни и консерванти. При диетите срещу целулит се препоръчва консумацията на повечи продукти водещи до детоксикация на организма лидери в това отношение са зеления и черния чай. Консумацията на плодове и зеленчуци също е добра идея при борбата с целулита, защото те набавят много витамини и минерали осигуряващи правилното функциониране на храносмилателната система.

Упражнения срещу целулит

Редовното посещение на фитнес залата или стадиона може да ви помогнат успешно да водите борба с портокаловата кожа. Редовното правене на упражнения разтягане и натоварване на мускулите води до намаляване на риска от поява на целулит с около 30%. Тайната се крие в това, че упражненията водят до непрекъснато движение на съединителната тъкан в резултат на което тя не може да се слепи и да образува целулит.

Спрете целулита чрез Ексфолиант с морска сол

Домашни хитрини за борба с целулита има много. Нека днеска в запознаем с една от възможностите да си направите ексфолиант с морска сол. За да си го приготвите ще са ви нужни няколко съставки

1.ч.ч. морска сол
2.с.л. мед
2.с.л. зехтин
Етерични масла: розмарин и хвойна

Приготвянето на ексфолианта зависи от морската сол, ако е на едри кристали е нужно да ги наситните на дребни частици, това може да стани лесно с домашния блендер. След като сте надребнили морската сол продължава приготовлението на нашия домашен ексфолиант срещу целулит. Добавяме меда и зехтина и оставяме така трите съставки да престоят 30 мин. След което се добавят етеричните масла и готова смес прехвърляме в бурканче. Два пъти седмично използвайте като екфолиант или соли за вана.

Целулит

 

448
com_content.article
(4 гласа, оценка 5.00 от 5)
Целулит кажете му НЕ5.00 от 5 от общо 4 гласували.