You are here::
<
 
 
 
 
 
 

Прохождане на бебе

prohojdaneТрепетите около едно дете са много от самото му зачатие до ставането му на пълнолетен човек, а дори и след това майката като орлица защитава детето си и истински се радва на неговите успехи. Един от важните моменти, който радва майките това са първите стъпки на детето. То ги води умело, често неуспешно пада, но отново се изправя и като  истински горд човек изправя и отново се опитва да прохожда. Какво трябва да знаем за първите стъпки на детето, кога прохожда и какво да правят майките, а и татковците ще се опитаме да ви обясним

3 Седмици след раждането

Още първите седмици след като се появи на бял свят на бебето му трябват упражнения. Тези упражнения се изпълняват от майката с бутане на крачетата и движение на ръчичките. По този начин мускулите на крехкото бебе се укрепват и ставните връзки стават по здрави. Но самото бебенце му е много много рано, за да проходи.

Четвъртото тримесечие

Едва през този период мускулите на костно-мускулната система са значително по-укрепнали, а ставите са завършили своето развитие. Това ясно си проличава в желанието на детето да проходи, то започва да се опитва да стои право защото мускулите вече му позволяват по-сложни движения, а ставите позволяват задържането му. Желанието за прохождане на бебето е вродено, инстинктивно. Но през този период силите му все още не са достатъчни, защото все още предпочита лазене.

Прохождане и помощта от майките

Малчуганите изглежда добре се справят с изправянето и прохождането, но със сигурност много по-лесно би им било, ако намерят малко помощ от родителите. Освен с гимнастиката за бебето, която се изпълнява още от първите седмици след раждането, много е важно тука да вкараме нова игра, която да спомага усилията на нашето бебе да ходи и да му покажи правилния начин да го прави. Тази игра с детето трябва да упражнява стоенето и пристъпването. Най-добрата помощ за прохождане е да хванем детето за рачички да го отпуснем и само да шава с крачета. Обикновено тази игра много се харесва на детето.

Това упражнение е много ефективно, но често е избягвано от родителите. Причината за това е че докато се опитват да играят тази игра с прохождащото бебе се сдобиват с болки в кръста, схващания, но си заслужава защото вашия спринтьор ви посреща винаги с усмивка, очи изпълнени с любов към новия и необикновен свят в който ще расте.

Прохождането може да е рисков момент

Както казахме прохождането е вродено желание на детето да се научи да ходи, но може да се окажи значително рисков момент. Едно от проблемите който може да възникне това са падания и подхлъзвания, поради тази причина в етапа когато детето прохожда родителите трябва да са много внимателни, чести падания може да откажат детето да се учи да ходи.

Друга опасност е навяхвания на крачетата, трябва да сме сигурни, че по пода няма предмети, които да спънат детето и да доведат до контузии.

Силния хват на майчините ръце може и да е сигурен, че детето няма да падне, но може да е болезнен за детето. Поради тази причина трябва да го държим здраво, но без да го стискаме прекалено много.

Прохождане

 

450
com_content.article
(7 гласа, оценка 4.43 от 5)
Прохождане на бебе4.43 от 5 от общо 7 гласували.