You are here::
<
 
 
 
 
 
 

Салата от извара – полезния белтък

izvaraИзварата е храна, която е много полезна за всеки един спортист, защото е изключително богата на белтъци и е с ниско съдържание на белтъци. В 100гр. нормалната извара се съдържат 18 грама белтъци и 0 грама мазнини. Въглехидратите са едва 2 грама, а калориите са само около 79. В днешно време обаче може да се закупи и извара, която е с още по-високи хранителни качества, когато се добави и суроватъчен протеин, но цената на тази извара е малко по-високо, но белтъците достигат до 22-24 гр. за 100гр. извара, което я прави най-доброто средство за подхранване на организма още повече при силни физически или психически натоварвания.

Извара

Както може би повечето от вас зная чистата извара не е много вкусна и не е приятна за ядене (това е при повечето хора), за да може да стани по-приятна за ядене тя обикновено се прави на салата.

Салата от извара

Има различни рецепти по които може да се приготви салата от извара ще ви предложим една, която за нас не само прави изварата приятна за консумация, но дори и вкусна. За да приготвите нашата салата от извара ще са ви нужни няколко продукта:
Извара – 200гр.
Ниско маслено кисело мляко – 3 с.л.
Кисели краставички – 6 броя
Печено пилешко филе – 50 гр.
сол

Салата от извара приготвяне

Вземете дълбок съд в който сложете изварата натрошете я добре, след това прибавете киселото мляко и ги размесете. Добавете сол на вкус. След това нарежете киселите краставички и месото на дребно добавете ги и отново размесете. Може да добавите черен пипер или други продукти към салатата от извара това е по ваш вкус.

Така направената салата от извара не само че е вкусна, но е много полезна. Осигурява около 40 грама белтъци за едно хранене, което я прави една много важна храна богата на белтъци нужна на всеки спортист!

Салата от извара

 

453
com_content.article
(1 глас, оценка 1.00 от 5)
Салата от извара – полезния белтък1.00 от 5 от общо 1 гласували.