You are here::
<
 
 
 
 
 
 

На какво трябва да научим детето

decaДецата трупат успехи или неуспехи в зависимост от това как сме ги възпитали. Що се отнася обаче до възпитанието има някои навици, които трябва да бъдат изграждани още от ранните детски години. Това не са просто приумици за добър и културен начин на живот, те са навици, които помагат на вашето дете да расте и живее здравословно.

 

 

Миенето на ръцете

Един от най-важните навици, който още от първата годинка трябва да почне да се гради това е миенето на ръцете. Както може би се досещате човешките ръце са изключително мръсни и богати на микроби. Ние ги използваме непрекъснато за да докосваме и опознаваме светът около нас. Освен по дланите мръсотия и микроби се натрупват и под ноктите. Честото миене на ръцете помага при за предпазването от различни чревни инфекции, инфекциозни заболявания и прочие.

Дъвченето на храната

Този навик е също добре да се изгради от рана детска възраст след като са израснали всички зъби на детето. На около 3 годинки децата не сдъвкват добре храната и я поглъщат механично смляна. Този лош навик се наблюдава и при някои възрастни, които се хранят на крак и обичат бързите закуски. Това е вредно! Допълнително натоварва храносмилателната система, хранителните вещества не могат да се усвоят правилно, зачестява гнилостния процес и имаме различни негативи като колики излишни газове и пр.

Научете децата ви да говорят с вас

Дискусията с родителя е важна част от развитието на доверието на вашето дете към вас. Нужно е да има комуникация. Особено в годините когато детето посещава детска градина или училище. Интересувайте се как минава денят му и не приемайте отговор добре, нищо ново или като на училище. Бъдете приятел на детето си. Това ще помогне много както на вас така и на него и пубертетския период ще мине много по-лесно!

На какво трябва да научим детето

 

456
com_content.article
(3 гласа, оценка 5.00 от 5)
На какво трябва да научим детето5.00 от 5 от общо 3 гласували.