You are here::
<
 
 
 
 
 
 

Отслабване за мъже с диета

отслабване за мъжеВъпреки, че повечето хора смятат, че спазването на диети за отслабване или упражненията за отслабване са само за жени това далеч не е така! Мъжете както и жените могат да качат излишни килограми и да пожелаят да отслабнат. При мъжете свалянето на килограмите обикновено е по-лек и лесен процес отколкото отслабване при жените. Причината за това е, че мъжете имат повече сила и изразходват повече калории.

Проблемни области при мъжете

Мъжете както и жените качват килограми в корема, понякога и в дупето, но много често в гърдите. Натрупаните мазнини в тези области особено в гърдите не са приятена гледка, поради което се налага спазването на строга диета за отслабване и активни упражнения.

Диета за отслабване при мъже

Тъй като добре е да се използва натрупаната маса за да бъде оформено красиво и атлетично тяло, а това най-добре става с ходене във фитнес зала и съчетанието на диета за отслабване. При мъжете основна цел при диетата за отслабване е да се намали приема на въглехидрати и мазнини, а да се увеличи приема на белтъци. Така организма за да осъществява ежедневните си функции ще изразходва от енергията складирана в мазнините те ще се топят следователно вие ще отслабвате.

Диета с протеини

Основно правило при трениращите хора, дори и при тези които се опитват да постигнат отслабване е да се приемат белтъци по следната формула.

Кг телесна маса Х 2.5 = ежедневен прием на белтъци

Какво трябва да ям за да си набавя протеин
Задължително е поне веднъж на ден да консумирате – пилешко месо (най-добре гърди), Извара поне 200гр., пилешки дробчета, кисело или прясно мляко най-добре с 0.1% мазнини

Какво друго да ям
Кисели краставички,  мюсли, плодове

Какво не трябва да ям

Тестени изделия, хляб, вафли, обикновено шоколад (заменете го с черен над 85%), за да изпълните целта си отслабване трябва да се откажете от кола и други зърнени закуски, намалете консумацията на ориз поне за момента, избягвайте домашни мармалади и сладка, кораби и други продукти съдържащи захар.

Отслабване за мъже

 

458
com_content.article
(1 глас, оценка 5.00 от 5)
Отслабване за мъже с диета5.00 от 5 от общо 1 гласували.