You are here::
<
 
 
 
 
 
 

Мазоли на ръцете справете се с тях

mazoliМного от хората с тежка работа са се запознали от близо с мазолите, но мазоли могат да се образуват и при мъже и жени, които не се занимават с тежък физически труд. Обикновено мазолите на ръцете се получават в резултат на механично претъркване на епидермалния кожен слой на ръцете.

Как се получават мазолите

Мазолите представляват загрубяла кожа, появяват се предимно по ръцете, но ако има места от тялото които системно се протриват може също да се появят мазоли. Причината за поява на мазоли е естествена защитна реакция на организма. В резултат на механичното триене, повърхностния епидермален слой се замества от долно намиращите се клетки с по-здрави клетъчни стени. Отделянето на секрет от мастните клетки в епидермиса се намаля в резултат на което кожата на определени места загрубява и се получават мазоли.

Премахване на мазоли

Обикновено мазолите минават от самосебе си като това може да отнеме различен период от време и зависи до каква степен е загрубяла кожата. Едни мазоли може да се обелят за седмица други мазоли може да ни тормозят в рамките на месец и повече.

Има обаче различни техники с които може да подпомогнем кожата да се възстанови по-бързо. Един от тези начини е да използваме редовно хидратиращ крем за ръце. Като е добре през два часа отново да нанасяме слой крем, който ще успокои мазола и ще спомогне за премахването му.

Ако работата ви е свързана с непрекъснато протриване на ръцете или в резултат от посещенията във фитнес залата ви се появяват мазоли на ръцете е добре да потапяте всяка вечер ръцете си във водна баня с аромати. Оставете дланите потопени в топла вода поне за 10 минути. Правете тази процедура всяка вечер.

Мазоли

 

459
com_content.article
(7 гласа, оценка 4.14 от 5)
Мазоли на ръцете справете се с тях4.14 от 5 от общо 7 гласували.