You are here::
<
 
 
 
 
 
 

Mаска за лице против акне

maska srestu akneГоляма част от кожата на лицето при жените, а по някога и при мъжете е предразположена към образуването на акне, ако и вие имате проблем с пъпките може да приложите някоя от маските за лице против акне.

 

Маска против пъпки

Необходими продукти за изготвянето на маска против акне са: 2 домата, 1 ч.л мед. Начина на приготвяне на тази маска е изключително прост. Двата домата се правят на пюре и се смесват с чаената лъжичка мед. Двете съставки на маската се смесват добре и се нанасят като маска на лицето. Необходимо е да престоите с маската против пъпки около 10-15мин, след което измийте лицето с хладка вода. Маската против пъпки може да я правите поне веднъж седмично, а дори и по-често, все пак тя съдържа натурални и естествени съставки освен да ви помогне в борбата срещу пъпките, тази маска ще освежи кожата и ще помогне за изчистването на самите белези от акнето.

Маска за почистване на пори

Запушените пори са голям козметичен проблем. Запушването на порите води до образуването на т.нар. черни точки. В борбата срещу тях може да използвате следната маска: Един лимон се разрязва на две като се стремите двете половини да са сравнително равни. Едната половина се взима и се изстисква. С получения лимонов сок се залива един жълтък. Залетия жълтък се оставя да престои едно денонощие. След изтичането на 24ч. се добавя сока от другата половина на лимона и се нанася върху лицето. Лицето трябва да престои поне 20 минути с тази маска, след което лицето се измива добре с хладка вода.

маска за лице против акне

46
com_content.article
(25 гласа, оценка 3.76 от 5)
Mаска за лице против акне3.76 от 5 от общо 25 гласували.