You are here::
<
 
 
 
 
 
 

Запушен нос при алергия

alergiqЗапушен нос при алергия
Известен факт е че почти 1/3 от населението на България страда от една или друга форма на алергия. Голяма част от хората смятат, че единствената проява на алергия това са кожните обриви, сърбеж или сълзене на очите. Това са общо прието леките форми на алергия. Част от хората обаче притежават доста по-тежки форми на алергия. Според специалистите една от най-тежките форми на алергия това са дихателните. 

Дихателна алергия

Причините поради, които се проявява този вид алергия са много разнообрази от домашен прах до различни видове храни. Към групата на дихателната алергия влиза голям брой симптоми общото между които е че алергичната реакция засяга дихателните пътища. Най-тежката форма това е бронхиалната асма, която затруднява поемането на въздух както през устата така и през носа.

Запушен нос при алергия

Една от ранните форми на дихателна алергия това е обилното отделяне на секрет от носа. Буквално носната кихна е блокирана напълно и не може нито да се поеми дъх, нито да се издиша. Това е доста неприятно и води до носово говорене, което също създава проблеми. Често запушения нос в резултат на алергия се наблюдава през пролетта, а виновника е полена на цъфтящите растения.

Лечение на запушен нос

Обикновено повечето хора дори не разбират, че става въпрос за алергична реакция и че тя е виновна за запушването на носа. Обикновено го преписват на настинка. Основно лечение, което използват хората това е използването на капки за нос. Те наистина отпушват запушения нос, но ефекта е временен и след изтичане на ефекта на лекарството отново носа се запушва. Доста по добро решение е да използвате лекарства против алергия на базата на антихистамин. Лично мнение е че един от най-добрите това е ксизал таблетки, може да използвате и други като кларитин.

Преди да използвате каквито и да е лекарства против алергия, препоръчваме ви да се консултирате с вашия лекар и фармацевт. Прочетете добре листовката на продукта преди да го употребите.

Ако след седмица носът продължава да бъде запушен е добре да потърсите консултацията на лекар.

Запушен нос при алергия

 

470
com_content.article
(3 гласа, оценка 4.00 от 5)
Запушен нос при алергия4.00 от 5 от общо 3 гласували.