You are here::
<
 
 
 
 
 
 

Маска за изтощена коса

maska za kosaМаска за изтощена коса
Косата е важна за всяка една жена, често обаче ние я „тормозим” – често боядисване, използването на сешоар, използването на неподходящи шампоани за коса и ред други причини, които увреждат иначе здравата и красива коса. Ако вашата коса също е изтощена и желаете да върнете блясъка и красотата, желаете да започне да расте по-бързо и да имате по-голям обем – тогава тази маска за коса е вашето решение.

Маска за изтощена коса нужни продукти

Едно яйце
100гр. коприва
100гр. кисело мляко
Лимон

Маска за изтощена коса приготвяне

Приготвянето на тази маска за изтощена коса отнема малко повече време в сравнение с останалите маски за коси. Започнете приготвянето с кипването на около 500мл. вода. Поставете листата от коприва в пластмасова бутилка и залейте копривата с гореща вода, разбира се тука е нужно да внимавате да не се изгорите. Оставете, бутилката да престои 24ч. на тъмно. Следващия етап от приготвянето на нашата маска е да изцедим лимона, сока от него се добавя към престоялата отвара и се прецежда, нужна ни е отварата листата може да ги изхвърлите.

До тука сме изминали по-голяма част от процедурата по приготвяне на нашата домашна маска за коса. Остава само да смесим яйцето с киселото мляко, сместа се разбърква докато се хомогинезира и се добавя малко количество от отварата. Нужно е нашата маска да има сравнително стабилен вид, да не е много течна и нашата маска за коса е готова.

Така приготвената маска за изтощена коса е в количество достатъчно за едно къпнане на средно дълга коса, ако имате дълга коса или къса ще е нужно да промените пропорциите на продуктите в маската.

Маска за изтощена коса начин на употреба

Маската се нанася на влажна коса и се престоява с нея около пет минути след което обилно се измива с вода, Ако имате проблем с пърхот е добре да втривате маската добре в основата на косъма. Използвайте маската поне четири последователни седмици и ще забележите положителния ефект върху изтощената ви коса.

Маска за изтощена коса

 

471
com_content.article
(17 гласа, оценка 4.24 от 5)
Маска за изтощена коса4.24 от 5 от общо 17 гласували.