You are here::
<
 
 
 
 
 
 

Морска сол против целулит – домашни рецепти

целулит морска солМалко хора се замислят за това, колко дарове предоставя природата за да се борим с различни недостатъци на нашето тяло, един от тези дарове е морската сол. Тя е идеално оръжие за всяка жена, която е решила да поведе война с целулита.


Морската сол влияе благоприятно върху кожата на човек. Тя представлява един естествен ексфолиант, който освежава кожата. Въпреки, че говорим за сол, тук не става въпрос за изсушаване на кожата, нито я прави груба.

Използването на морска сол в процедурите за разкрасяване (в това число и за целулит) се използват от дълбока древност, още по времето на старите римляни, морската сол започва да бъде използван в техните вани. От тогава датира и използването на соли за вани традиция, която се е запазила и до ден днешен.

morska sol

Морска сол - съдържание

Морската сол е богата на минерали, които са изключително полезни за кожата и даващи и сили да се бори с целулита. От минералните съставки в морската сол най-силно са представени - желязо, магнезий, йод и калций. В морската сол има още редица минерали, но тези са най-важните за нашата кожа.

Целулит преборете го

В днешната тема, ще разгледаме различните възможности да се борите с целулита в домашни условия. Решихме да ви запознаем с морската сол, защото тя е ефективна, евтина и същевременно достъпна за всяка една жена - морска сол може да се закупи от всяка аптека. Процедурите срещу целулит не отнемат много време, лесни са за изпълнение и ако ги правите редовно и правилно ще успеете да спрете развитието на целулита.

Тук е време да споменем, че дори и да нямате в момента проблем с целулита, спа процедурите в домашни условия, които ще ви предложим ще почистят кожата ви по уникален начин и ще ви накарат да се чувствате по-щастливи.

При целулит ексфолиант за тяло с морска сол

За да си приготвите домашен ексфолиант за тяло ще са ви нужни: 1 чаша морска сол (нужно е да е ситна), 1 ч.ч. лавандулово масло (може и друго по избор), 2 чаени лъжички зехтин.

Приготвянето на домашния ексфолиант при целулит е много лесно. Всичките съставки се смесват в дълбок съд и се хомогенизират. Оставяме да престои 10 мин и след това отново разбъркваме.

Употреба:

Ексфолианта се нанася на влажна и затоплена кожа, най-добре е да го прилагате след душ. Нанасяйте по цялото тяло, като акцентирате върху местата засегнати от целулит. Нанасянето е добре да става енергично.

Домашен скраб за тяло с морска сол

За да си приготвите домашен скраб ще са ви нужни освен 1 чаша морска сол и 15 капки етерични масла и половин чаша масажно олио. Тука както при ексфолианта е добре морската сол да бъде фино стрита. Причината за това е че по този начин се намаля раздразнението на кожата.

Приготвянето на нашия домашен скраб за тяло също е много лесно. Отново в дълбок съд изсипваме морската сол и добавяме маслото. Започнете да разбърквате. Нужно е да се получи средно гъста каша. След това се добавят капките етерично масло. Докато добавяме капките етерично масло е нужно да разбъркваме по интензивно.

Домашния скраб се нанася добре и се разтрива на местата където имате проблемен целулит. Количеството от домашен скраб ще ви стигне за поне 4 пъти. Количеството, което ви остава най-добре да го съхранявате в хладилника.

Домашния скраб е много ефективен не само при целулит, но и за премахване на мъртва кожа, но не бива да се злоупотребява с него, защото при честа употреба наранява живата кожа, за това ви препоръчваме да използвате домашния с морска сол само веднъж седмично.

Целулит

 

476
com_content.article
(10 гласа, оценка 4.80 от 5)
Морска сол против целулит – домашни рецепти4.80 от 5 от общо 10 гласували.