You are here::
<
 
 
 
 
 
 

Бързо отслабване – Опасности

byrza-dieta-otslabvaneБързо отслабване – Опасности
С наближаването на морето всеки иска да свали излишните килограми и ако може да постигне бързо отслабване. Бързото отслабване обаче крие редица рискове за здравето.

 

При бързо отслабване стрии

Натрупването на килограмите е естествен процес при повечето хора това става в рамките на месеци, в резултат на което кожата им има вре да реагира и да се разтегне, когато обаче решим да отслабваме бързо кожата няма време да реагира на промените в тялото. Често се получават първоначално червени ивици по тялото. Зоните в които се образуват това са паласките, долната част на корема, гърба, а при някои жени може да се появят и на гърдите. Стрии се получават и при мъжете, които решат да постигнат бързо отслабване при тях има още една ключова област от тялото, която при рязко отслабване води до появата на стрии това са бицепсите.

При бързо отслабване – анемия

В някои случай, когато бързото намаляване на теглото се дължи в резултат на строга диета е възможно човек да се разболее от анемия. Причината за това е неправилното хранене и намаления приток на желязо към организма. Болестта анемия се лекува много трудно и бавно. Ако решите да използвате диета за бързо отслабване е добре да включите в нея повече източници на желязо като: спанак, коприва, зелена салата и пр.

Бързо отслабване и косопад

При много жени и мъже се наблюдават косопад, отслабване на структурата на косъма, начупване и изтощена коса. Причината за това отново се крие в диетичния режим с които се постига бързо отслабване. Липсата на достатъчни източници на протеин, води до нарушаване структурата на косата. Опадването и е в резултат на намалено количество калций и  магнезий. А изтощаването в резултат на липсата на витамини.

Бързото отслабване е желано от много хора, но то крие и редица други опасности, които не са само козметични, а засягат цялата вътрешна система. Нарушаването на правилното функциониране на органите води до измяна и на хормоналния състав. Препоръчваме ви ако сте решили да отслабвате, да го направите постепенно. По този начин ще избегнете и йо-йо ефекта, който се наблюдава при 40% от хората, които са използвали различни диети за бързо отслабване.

Съчетаването на упражнения и добра диета направена от професионален диетолог, ще ви помогне да имате красиво тяло, без това да повлияе на вашето здраве.

Бързо отслабване

 

478
com_content.article
(5 гласа, оценка 4.20 от 5)
Бързо отслабване – Опасности4.20 от 5 от общо 5 гласували.