You are here::
<
 
 
 
 
 
 

Бенки по лицето

benki liceКожата на лицето е чувствителна към външните и вътрешните фактори. Редица от нас носят следите на своето бреме под формата на бръчки по лицето, други имат нежна и гладка кожа като новородени, други имат лунички с които са дарени от Бог, а съвсем други имат бенки по лицето.

Бенки при жените

Някои от бенките по лицето са секси, но други представляват сериозен козметичен проблем за повечето жени. Важно е да може да определим първо какъв е вида на нашата бенка.

Какво са бенките

Бенките представляват доброкачествени ракови образовани, но не всички! Ако бенките ни имат правилна кръгла или елипсовидна форма, ако не нарастват и имат сходен (еднороден) цвят по цялото тяло на бенката то най-вероятно говорим за доброкачествено раково образовани. В противен случай може би вашата бенка може да ви създаде проблем. При всички случай честото образуване на бенки в областта на лицето не е желателно и е най-добре да се консултирате с лекар.

Премахване на бенки

Повечето козметични лекари избягват оперативното отстраняване на бенки от областта на лицето, причината за това е опасността от козметично увреждане на кожата.

Маски за избелване на бенки

Ако ви е страх от лекари и искате да пробвате нещо по-безопасно и безвредно, ще е добре да изпробвате няколко избелващи маски за лице. Имайте предвид, че те не вършат чудеса и бенката няма да изчезне, но има много голяма вероятно тоналността на цвета на бенката да се намали.

Най-добри са маските за избелване с лимон, лимона е силно избелващо средство, но не прекалявайте с него!

Бенки

479
com_content.article
(18 гласа, оценка 4.22 от 5)
Бенки по лицето4.22 от 5 от общо 18 гласували.