You are here::
<
 
 
 
 
 
 

Лечение с билки при простата

червена детелеина при простатаУголемяването на простатната железа е голям проблем в световен мащаб. В България от простата страдат около половината от мъжкото население на възраст над 50години. Уголемяването на простатната железа се дължи поради натрупването на хормона дихидротестостерон или наричан за по накратко хормона ДХТ. Хормона ДХТ всъщност представлява видоизменен тестостерон. Когато се говори за билки при простата преди всичко се има предвид билки, които помагат и облекчават симптомите при уголемена простата.

Какво предизвиква простата

Причините за доброкачествена хипертрофия на простата могат да бъдат няколко, но най-често срещания причини за уголемяването и при възрастните мъже с аследните:

- Липса на цинк съчетано с недостиг на витамин Б6. Проблема с уголемяването на простата може да се появи и при недостиг на омега киселини.

- Тежките метали като кадмий и олово акумулирани в организма се съхраняват предимно в органи като черния дроб и простата. Това е също често срещана причина за поява на простата.

- Пестицидите също могат да причинят уголемяване на простатата. Основен източник на пестициди за човека това са зеленчуците, поради което е важно да се измиват добре преди употреба.

- Уголемяване на простата може да се дължи и на различни видове бактерии и паразити, които засягат панкреаса.

Билки за простата

Сред най-известните билки помагащи при простата това е червената детелина. Тя е от семейство грахови и е известна с това, че съдържа голямо количество антиоксиданти. Има научни изследвания според, които се твърди, че червената детелина може да има благоприятно въздействие върху раковите клетки и да спомогне при лечението на болни. При простата тази билка забавя процеса на трансформиране на хормона тестостерон в ДХТ хормона като по този начин забавя уголемяването на простата.

Други билки, които се използват при уголемена простата това с магарешкия будил в съчетание с хмел. Приготвя се отвара като се прибавят равни количества и от двете билки пие се три пъти на ден..

Сред старите народни лечител съществува практика да лекуват простата със сурови тиквени семки. Ако и вие изберете този начин за борба с простата имайте предвид че суровите тиквени семки са тежка и мазна храна. Те могат силно да натоварят храносмилателната система.

Билки при простата

 

480
com_content.article
(35 гласа, оценка 3.89 от 5)
Лечение с билки при простата3.89 от 5 от общо 35 гласували.