You are here::
<
 
 
 
 
 
 

Бели зъби с домашно избелване

usmivka izbelvaneБез значение на колко години сме, всеки от нас иска да има красива усмивка. Красивата усмивка обаче не включва само добре подредени зъби, тя е много повече. За хубава и красива усмивка, ние трябва да имаме бели зъби, но с годините редица наши вредни навици водят до потъмняване и пожълтяване на зъбите.

Ако сте решили да имате бели зъби е добре да започнете още от днеска да се борите с факторите които водят до пожълтяване на зъбите.

Врагове на белите зъби

Малко хора се замислят, какво слагат в устата си. В днешно време мислим повече да се наядем, а не за качеството на храните. Редица от хранителните продукти в България съдържат изкуствени оцветители, те оцветяват зъбите. След изплакване не си личи, но има багрила, които проникват в емайла и от зъбния камък трайно остават запечатани там. С годините оцветителите се трупат, а зъбите ни спират да изглеждат бели.

Освен храните много напитки съдържат изкуствени оцветители. Един от най-силните оцветители се съдържа при нискокачествените вина.

Преди да започнете с процедурите за избелване на зъби е нужно да ограничите тези вредни навици, защото ефекта от избелването ще е краткотраен.

Ако сте решили да имате бели зъби, преди да почнете избелване е нужно да ограничите консумацията на кафе, пушенето на цигари и честото пиене на алкохол. Тези три фактора също са пагубни за белите зъби.

Избелване на зъби у дома

В домашни условия може да постигнете слабо избелване на зъби, но разбира се това е възможно без да посещавате зъболекар, да си купувате скъпи домашни системи за избелване на зъби. Ще са ви нужни няколко прости неща.

Добре е да се сдобиете с паста за избелване на зъби. Тя струва около 7лв. (говорим само, за качествени пасти за избелване на зъби) има и по-евтини, но лично се съмнявам в ефекта им.

Ще ви е нужен и лимон. Лимона има много силен избелващ ефект. Той се използва в редица продукти с козметична насоченост. Единствения му недостатък при свежо състояние това е съдържанието на лимонена киселина. Не е добре да използвате лимона за избелване на зъби повече от 4-5 дена, защото може да увреди емайла и да причини кариес! Имайте това последното в предвид.

Употребата на лимона е проста. Изчиства се една кора с малко количество от плода лимон и се поставя на зъбите. Стои се поне 5 мин. така след което се измиват зъбите с избелваща паста за зъби. Добре е да правите процедурата само вечер, а сутринта да използвате вашата паста за зъби.

За да вземете допълнителни защитни мерки, е добре да използвате и вода за уста.

Избелване на зъбите

 

482
com_content.article
(17 гласа, оценка 4.41 от 5)
Бели зъби с домашно избелване4.41 от 5 от общо 17 гласували.