You are here::
<
 
 
 
 
 
 

Отслабване след раждане

otslabvane bremenostМного жени по време на бременността увеличават значително килограмите си, при някои от жените промяната в теглото може да достигне 100% и над 100% от теглото им преди бременността. Много от жените се притесняват как ще върнат килограмите след като родят и това им се вижда мисия невъзможна.

Покачването на килограмите по време на бременност е напълно нормално, допълнителните количества храна се натрупват по-интензивно в резултат от нуждата на организма да се запаси с енергия, нужна да се изхрани бебето. Драстично увеличаване на килограмите през бременността се наблюдава през последните три месеца. Това е нормално, защото двигателната активност на бъдещата майка е намалена.

Ако и през вашата бременност сте качили значително количество излишни мазнини и искате да постигнете отслабване за кратък период тогава е нужно да се хванете в ръце. През първите месеци след раждането още докато майката кърми новороденото не се препоръчва да се спазват строги диети за отслабване. Въпреки това може да започнете да се борите с излишните килограми, като постепенно ограничите източниците на мазнини.

За тази цел е нужно да прекратите консумацията на всякакъв вид свинско месо, заменете го със значително по-полезно както за вашето тяло, така и за вашата кърма пилешко месо.

Ограничаването на въглехидратите с цел бързо отслабване през първите няколко месец след раждането дори до навършване на година не се препоръчват. Майките имат нужда от много енергия, за да обгрижват своето новородено.

Тайната на отслабване след раждането е проста. Вашето дете се грижи за вашата фигура. Първите седмици след раждането, то спи през няколко часа и след това се буди. Вие трябва да бдите над него и винаги когато има нужда да го вземете на ръце. Това нарушава ритъма на съня, организма се нуждае от повече енергия и вие неусетно отслабвате.

Постигането на отслабване след раждането е естествен процес, добре е обаче да наблегнете на консумацията на храни богати на протеини. Плодовете и зеленчуците също не са за подценяване те стимулират образуването на кърма. Ако искате да отслабнете след раждането прекратете прекомерната консумация на храна. Добре е да спазвате определена диета и да се храните по-малко, но често.

Проблемно отслабване след раждане

При някои жени в резултат на хормоналните смущения настъпил по време на бременността е възможно да са развили склонност към натрупване на мазнини. В този случай може да се наложи хормонално лечение.

Имайте предвид, че ако искате да спазвате диета за отслабване или друг хранителен режим след раждането, е добре да се консултирате с лекар, защото не добре изготвения хранителен режим може да доведе до пресъхване на кърмата.

Отслабване след раждане

 

491
com_content.article
(14 гласа, оценка 4.29 от 5)
Отслабване след раждане4.29 от 5 от общо 14 гласували.