You are here::
<
 
 
 
 
 
 

Как да тренирам правилно за добри резултати

фитнесМного от хората посещаващи фитнес зала имат слаби резултати и бързо се отчайват. До голяма степен това се дължи на неправилни начин на тяхното трениране. За да оформите красиво и релефно тяло, трябва да се спазват определени правила.

Правилно изпълнение на упражненията

С цел демонстрация на повече сила, начинаещи фитнес маниаци натоварват повече тежести на лостовете от колкото могат нормално да повдигнат. Това от една страна крие голям риск за травми, които могат да ви изкарат от фитнес залата за седмици.
Когато е трудно изпълнението на упражнението, често го правим както на нас ни е удобно и най-често включваме допълнителни групи мускули. Това прави изпълнението не ефективно, намаля натоварването на желания от нас мускул, а понякога дори няма ефект от това, че сме правили упражнението.

Решение на проблема: Опитайте се да стартирате с малки тежести, които са ви удобни за вдигане. Научете се първо да изпълнявате правилно упражненията, а след това започнете да увеличавате тежестите. Преди да започнете силовите тренировки направете загрявка не само на мускулите, а и на ставите!

Почивка и тренировка за добър мускулен растеж

Добрите бодибилдъри знаят, че мускула расте по време на почивка. Претоварването на мускулите и честата мускулна треска няма да ви помогнат да изградите големи мускули. Разбира се мускулната треска е неизбежна при силови тренировки, но тя трябва да бъде в рамките на нормалното, а не да не може да се движите от болки.  Много подценяван от повечето хора е сънят. Той дава най-качествен растеж на мускулите. Нощния сън е задължителен, той релаксира цялото тяло. Добре е да имате здравословен 8ч. сън  всяка вечер.

Храна за растеж

Определено един от най-важните елементи в правилната тренировка за растеж на мускулите е правилното и здравословно хранене. Трябва да хапвате поне 2.5-3 грама белтък на килограм живо тегло при интензивни тренировки.  Въглехидратите също са важни 30 минути преди тренировка е добре да си набавите бързо усвоим въглехидрати, които да заредят тялото ви с енергия.
Добре е ако искате да имате по-добри резултати във фитнес залата да се консултирате с инструктира за подходящи хранителни добавки, които да подпомогнат възстановяване на мускулната маса и нейния растеж.

Упражнения за мускули

Добре е да спазвате тренировъчна програма. Тя трябва да е съобразена с вашето ниво без да се опитвате да минавате в по-горно ниво, без да сте готови. Сменяйте програмите на определен период от време, защото тялото привиква и резултатите са по-слаби. Отново съвета ни тук изпълнявайте правилно упражненията, дори и с по-малко килограми!

Как да тренирам правилно за добри резултати

492
com_content.article
(9 гласа, оценка 3.67 от 5)
Как да тренирам правилно за добри резултати3.67 от 5 от общо 9 гласували.