You are here::
<
 
 
 
 
 
 

Псамотерапия за позитивна енергия

псамотерапияПрез последната година започна да се говори все по силно за Псамотерапия. Ако все още не знаете какво представлява това или се чудите дали да пробвате, то тази статия определено ще ви бъде полезна да се информирате за това: какво представлява Псамотерапия.

Псамотерапия представлява метод за облекчаване на здравословните проблеми. Този терапевтичен метод използва специален пясък с който се приготвят пясъчни вани. При Псамотерапия пясъка е много специфичен и освен по-вид се различава и по своите физични характеристики от нормалния плажен пясък. Една от най-важните особености на пясъка използван при Псамотерапия това е, че има по-висока топло проводимост.

Псамотерапия и видове пясъци

Много важно е процедурата да бъде правена от специалист. Всеки пясък е различен и трябва да бъде съобразен с оплакванията на пациента. Пясъка се различава по съдържанието на кварц, слюда и други минерали. С пясъка се покрива цялото тяло т.нар. баня с пясък.

Псамотерапия помага, но на какво ?

Ако се чудите с какво ще ви помогне Псамотерапия нека да ви споделим с вас какво ще постигнете благодарение на Псамотерапия:
- Псамотерапия подобрява кръвообращението. Това прави тази процедура много подходяща за хора, които имат слабо оросяване на крайниците. По-доброто кръвообращение спомага и за подобряванто на паметта.
- Псамотерапията стимулира обмяната на веществата - ако страдате от наднормено тегло, това може да се дължи на неправилно усвояване на храната, по-дългото и задържане в храносмилателния тракт и пр. Псамотерапия спомага за по-добро усвояване на хранителните вещества, стимулира тяхното правилно движение в организма.
- Псамотерапия се използва и като спомагателно средство при лечение на различни заболявания като: артирт, ревматизъм, невралгии.
- Псамотерапия ще ви помогне да се отпуснете и ще изкара негативната енергия от вашето тяло.

Псамотерапия на плажа

Най-хубавото на този терапевтичен метод е че може да се изпълнява на пясък. Ако не сте специалисти, няма да може да различите пясъка, но нищо не ви пречи да опитате Псамотерапия. За целта трябва да покриете цялото си тяло с пясък като оставите открити само областта на сърцето и корема. Трябва да останете минимум 15 минути покрити с пясък, а след това е добре да влезете в морето или да правите слънчеви бани.

Псамотерапия

 

498
com_content.article
(4 гласа, оценка 5.00 от 5)
Псамотерапия за позитивна енергия5.00 от 5 от общо 4 гласували.